Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.
Ingrediënten
4 personen
Zalmin 4 gelijke moten
800 g
Kleine bloemkool
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Postelein
100 g
Water
2 eierdopjes
Witte wijn
2 eierdopjes
Boter
150 g
Pickles
3 el
Eierdooiers
4
CitroenHet sap van een halve
1
Cayennepeper
1 snuifje
Benodigdheden
Grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Zalmin 4 gelijke moten
800 g
Kleine bloemkool
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Postelein
100 g
Water
2 eierdopjes
Witte wijn
2 eierdopjes
Boter
150 g
Pickles
3 el
Eierdooiers
4
CitroenHet sap van een halve
1
Cayennepeper
1 snuifje
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.Instructies
1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.