Gegrilde pladijs met parmezaanpuree en antiboise
Gegrilde pladijs met parmezaanpuree en antiboise
Smeuïge puree met parmezaan, op de grill geroosterde pladijs en een lauwe vinaigrette met tomaat, look, sjalot, kappertjes en olijven.
Gegrilde pladijs met parmezaanpuree en antiboise
Gegrilde pladijs met parmezaanpuree en antiboise
Smeuïge puree met parmezaan, op de grill geroosterde pladijs en een lauwe vinaigrette met tomaat, look, sjalot, kappertjes en olijven.
Ingrediënten
4 personen
Pladijzenvan 800 gr per stuk
2
Olijfolie
0,1 l
Grof zout en peper
Loskokende aardappelen
800 g
Look
2 teentjes
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Olijfolie en een klontje boter
1 scheutje
Parmezaan
100 g
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Olijfolie
0,2 l
Chiliflakes
1 snuifje
Kappertjes
4 el
Zwarte olijvenzonder pit
2 el
Oregano
1 snuifje
Grof zout
Basilicum
Benodigdheden
Grill, pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
3
Laat de grill heet worden.
4 tomaten
4
Emondeer de tomaten in het water van de aardappelen.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Snipper de sjalotten en de look fijn. Stoof dze kort in hete olijfolie.
4 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 snuifje chiliflakes
6
Voeg de kappertjes, de olijven en de chiliflakes toe. Draai het vuur even uit.
0,1 l olijfolie, Grof zout en peper
7
Kuis de vis, spoel hem, dep hem droog en breng op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie en een klontje boter, 100 g parmezaan
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de dooiers, de boter, de olijfolie en de geraspte parmezaan bij. Kruid met een flinke snuif zout en ga er met een pureestamper door.
1 snuifje oregano, 0,2 l olijfolie, grof zout
9
Meng de tomatenblokjes en de oregano onder de antiboise van sjalotten met look, kappertjes en olijven. Werk de saus af met wat extra olijfolie en grof zout.
basilicum
10
Schep wat van de puree op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de antiboise en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
3
Laat de grill heet worden.
4 tomaten
4
Emondeer de tomaten in het water van de aardappelen.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Snipper de sjalotten en de look fijn. Stoof dze kort in hete olijfolie.
4 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 snuifje chiliflakes
6
Voeg de kappertjes, de olijven en de chiliflakes toe. Draai het vuur even uit.
0,1 l olijfolie, Grof zout en peper
7
Kuis de vis, spoel hem, dep hem droog en breng op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie en een klontje boter, 100 g parmezaan
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de dooiers, de boter, de olijfolie en de geraspte parmezaan bij. Kruid met een flinke snuif zout en ga er met een pureestamper door.
1 snuifje oregano, 0,2 l olijfolie, grof zout
9
Meng de tomatenblokjes en de oregano onder de antiboise van sjalotten met look, kappertjes en olijven. Werk de saus af met wat extra olijfolie en grof zout.
basilicum
10
Schep wat van de puree op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de antiboise en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Pladijzenvan 800 gr per stuk
2
Olijfolie
0,1 l
Grof zout en peper
Loskokende aardappelen
800 g
Look
2 teentjes
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Olijfolie en een klontje boter
1 scheutje
Parmezaan
100 g
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Olijfolie
0,2 l
Chiliflakes
1 snuifje
Kappertjes
4 el
Zwarte olijvenzonder pit
2 el
Oregano
1 snuifje
Grof zout
Basilicum
Gegrilde pladijs met parmezaanpuree en antiboise
Smeuïge puree met parmezaan, op de grill geroosterde pladijs en een lauwe vinaigrette met tomaat, look, sjalot, kappertjes en olijven.Instructies
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
3
Laat de grill heet worden.
4 tomaten
4
Emondeer de tomaten in het water van de aardappelen.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Snipper de sjalotten en de look fijn. Stoof dze kort in hete olijfolie.
4 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 snuifje chiliflakes
6
Voeg de kappertjes, de olijven en de chiliflakes toe. Draai het vuur even uit.
0,1 l olijfolie, Grof zout en peper
7
Kuis de vis, spoel hem, dep hem droog en breng op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie en een klontje boter, 100 g parmezaan
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de dooiers, de boter, de olijfolie en de geraspte parmezaan bij. Kruid met een flinke snuif zout en ga er met een pureestamper door.
1 snuifje oregano, 0,2 l olijfolie, grof zout
9
Meng de tomatenblokjes en de oregano onder de antiboise van sjalotten met look, kappertjes en olijven. Werk de saus af met wat extra olijfolie en grof zout.
basilicum
10
Schep wat van de puree op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de antiboise en enkele blaadjes basilicum.