Instructies
4 personen
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
3
Laat de grill heet worden.
4 tomaten
4
Emondeer de tomaten in het water van de aardappelen.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Snipper de sjalotten en de look fijn. Stoof dze kort in hete olijfolie.
4 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 snuifje chiliflakes
6
Voeg de kappertjes, de olijven en de chiliflakes toe. Draai het vuur even uit.
0,1 l olijfolie, Grof zout en peper
7
Kuis de vis, spoel hem, dep hem droog en breng op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie en een klontje boter, 100 g parmezaan
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de dooiers, de boter, de olijfolie en de geraspte parmezaan bij. Kruid met een flinke snuif zout en ga er met een pureestamper door.
1 snuifje oregano, 0,2 l olijfolie, grof zout
9
Meng de tomatenblokjes en de oregano onder de antiboise van sjalotten met look, kappertjes en olijven. Werk de saus af met wat extra olijfolie en grof zout.
basilicum
10