Gegratineerde macaroni puttanesca met tonijn

Om de week stevig te beginnen, staat er vandaag een simpele maar overheerlijke ovenschotel op het menu. Een snelle puttanescasaus met tonijn uit blik, macaroni en mozzarella. Het ideale maal om na een lange werkdag snel ineen te boksen!

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • een scheut olijfolie
  • 2 ajuin
  • 2 teentje look
  • 4 stengel selder
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepel olijven
  • 250 g tonijn
  • 250 g kerstomaten
  • een snuif oregano
  • 2 dl witte wijn
  • een snuif chiliflakes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 dl passata
  • 3 eetlepel mascarpone
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 100 g gemalen mozzarella

Benodigdheden

  • grote braadpan
  • houten lepel
  • ovenschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de grill van de oven heet worden.

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.

Laat de olijfolie heet worden in een pot. Pel de uien, snijd ze in repen en stoof ze aan in de olie. Plet en plet de look en laat mee stoven.

Snijd de selder in blokjes, snijd de ansjovisfilets fijn en stoof ze mee aan. Voeg er de kappertjes aan toe.

Voeg de olijven toe, gevolgd door de tonijn en de kerstomaatjes. Laat even meestoven.

Kruid de groenten met de oregano en voeg er de witte wijn aan toe. Laat de witte wijn bijna volledig wegkoken. Voeg vervolgens de chiliflakes, de tomatenblokjes en de passata toe.

Schep de mascarpone in de saus en meng alles goed onder elkaar.

Breng de saus op smaak met de cayennepeper, het zout en het gerookt paprikapoeder.

Meng de gare pasta onder de saus.

Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er de gemalen mozzarella over. Laat nog een tiental minuten gratineren onder de hete grill en serveer.

Gegratineerde macaroni puttanesca met tonijn