Instructies

4 personen
1

Laat de grill van de oven heet worden.

400 g macaroni
2

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.

1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
3

Laat de olijfolie heet worden in een pot. Pel de uien, snijd ze in repen en stoof ze aan in de olie. Plet en plet de look en laat mee stoven.

4 stengel selder, 8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes
4

Snijd de selder in blokjes, snijd de ansjovisfilets fijn en stoof ze mee aan. Voeg er de kappertjes aan toe.

4 el olijven, 250 g tonijn, 250 g kerstomaten
5

Voeg de olijven toe, gevolgd door de tonijn en de kerstomaatjes. Laat even meestoven.

1 snuifje oregano, 0,2 l witte wijn, 1 snuifje chiliflakes, 1 blikje Tomatenblokjes, 0,4 l Tomaten passata
6

Kruid de groenten met de oregano en voeg er de witte wijn aan toe. Laat de witte wijn bijna volledig wegkoken. Voeg vervolgens de chiliflakes, de tomatenblokjes en de passata toe.

3 el mascarpone
7

Schep de mascarpone in de saus en meng alles goed onder elkaar.

1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
8

Breng de saus op smaak met de cayennepeper, het zout en het gerookt paprikapoeder.

9

Meng de gare pasta onder de saus.

100 g gemalen mozzarella
10

Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er de gemalen mozzarella over. Laat nog een tiental minuten gratineren onder de hete grill en serveer.