dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes (thumbnail)Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

1u 5m
17
95%
11K
Recepten

Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

Een absolute topper om het weekend in te gaan! Een heerlijk stuk gebakken zalm in een zalige picklessaus met geroosterde patatjes uit de oven, venkel en plukjes waterkers als kers op de taart. Lekker rustiek en boordevol smaak!
Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes (thumbnail)Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

1u 5m
17
95%
11K
Recepten

Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

Een absolute topper om het weekend in te gaan! Een heerlijk stuk gebakken zalm in een zalige picklessaus met geroosterde patatjes uit de oven, venkel en plukjes waterkers als kers op de taart. Lekker rustiek en boordevol smaak!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten17
Beoordeling95%
Aantal likes11K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
800 g
Venkel
1
Peperbolletjes
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Citroen
1
Rozemarijn
Boter
Zalmmet vel
600 g
Bloem
1 el
Picklessaus
4 el
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
1 blaadje
Waterkers
1 bosje
Room
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen onder koud water, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal.
1 venkel, peperbolletjes, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd de venkel in grote stukken en verdeel de stukken tussen de aardappelen. Schep er wat roze peperbollen tussen, gevolgd door een flinke scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel de sjalot, snijd ze grof en steek de stukken er ook tussen. Pel en plet de look en voeg hem eraan toe.
1 citroen, rozemarijn
5
Pers er het sap van de citroen bij en steek er enkele takjes rozemarijn tussen. Voeg er nog een flinke snuif grof zout en een snuif peper aan toe en schuif de ovenschaal 35 minuten in de oven.
boter
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot en snijd ze fijn.
600 g zalm
8
Kruid de zalm met peper en zout en leg de stukken met het vel eerst in de bruisende boter. Voeg er vervolgens de fijngesneden sjalot aan toe.
9
Schep de gebakken vis in een bord en hou hem even apart.
1 el bloem, 4 el Picklessaus
10
Stoof de sjalot verder aan in de boter en schep de pickles erbij. Strooi er de bloem over en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, tijm, 1 blaadje laurier
11
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en laat de saus even inkoken. Kruid met peper en zout.
1 bosje Waterkers
12
Was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 scheutje Room
13
Voeg de room toe aan de saus en breng ze weer aan de kook. Leg de vis weer in de saus en laat hem er even verder in garen. Haal de ovenschaal met de venkel en de aardappelen uit de oven en schep wat van de groenten op een bord. Lepel er wat picklessaus over, schep er een stuk gebakken vis op en werk het geheel af met enkele takjes waterkers en een schijfje citroen.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Spoel de krielaardappelen onder koud water, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal.

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen onder koud water, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal.
1 venkel, peperbolletjes, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd de venkel in grote stukken en verdeel de stukken tussen de aardappelen. Schep er wat roze peperbollen tussen, gevolgd door een flinke scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel de sjalot, snijd ze grof en steek de stukken er ook tussen. Pel en plet de look en voeg hem eraan toe.
1 citroen, rozemarijn
5
Pers er het sap van de citroen bij en steek er enkele takjes rozemarijn tussen. Voeg er nog een flinke snuif grof zout en een snuif peper aan toe en schuif de ovenschaal 35 minuten in de oven.
boter
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot en snijd ze fijn.
600 g zalm
8
Kruid de zalm met peper en zout en leg de stukken met het vel eerst in de bruisende boter. Voeg er vervolgens de fijngesneden sjalot aan toe.
9
Schep de gebakken vis in een bord en hou hem even apart.
1 el bloem, 4 el Picklessaus
10
Stoof de sjalot verder aan in de boter en schep de pickles erbij. Strooi er de bloem over en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, tijm, 1 blaadje laurier
11
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en laat de saus even inkoken. Kruid met peper en zout.
1 bosje Waterkers
12
Was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 scheutje Room
13
Voeg de room toe aan de saus en breng ze weer aan de kook. Leg de vis weer in de saus en laat hem er even verder in garen. Haal de ovenschaal met de venkel en de aardappelen uit de oven en schep wat van de groenten op een bord. Lepel er wat picklessaus over, schep er een stuk gebakken vis op en werk het geheel af met enkele takjes waterkers en een schijfje citroen.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Spoel de krielaardappelen onder koud water, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes (thumbnail)Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Venkel
1
Peperbolletjes
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Citroen
1
Rozemarijn
Boter
Zalmmet vel
600 g
Bloem
1 el
Picklessaus
4 el
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
1 blaadje
Waterkers
1 bosje
Room
1 scheutje

Gebakken zalm ‘Blackwell’ met geroosterde venkel en krieltjes

Een absolute topper om het weekend in te gaan! Een heerlijk stuk gebakken zalm in een zalige picklessaus met geroosterde patatjes uit de oven, venkel en plukjes waterkers als kers op de taart. Lekker rustiek en boordevol smaak!
Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen onder koud water, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal.
1 venkel, peperbolletjes, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd de venkel in grote stukken en verdeel de stukken tussen de aardappelen. Schep er wat roze peperbollen tussen, gevolgd door een flinke scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel de sjalot, snijd ze grof en steek de stukken er ook tussen. Pel en plet de look en voeg hem eraan toe.
1 citroen, rozemarijn
5
Pers er het sap van de citroen bij en steek er enkele takjes rozemarijn tussen. Voeg er nog een flinke snuif grof zout en een snuif peper aan toe en schuif de ovenschaal 35 minuten in de oven.
boter
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot en snijd ze fijn.
600 g zalm
8
Kruid de zalm met peper en zout en leg de stukken met het vel eerst in de bruisende boter. Voeg er vervolgens de fijngesneden sjalot aan toe.
9
Schep de gebakken vis in een bord en hou hem even apart.
1 el bloem, 4 el Picklessaus
10
Stoof de sjalot verder aan in de boter en schep de pickles erbij. Strooi er de bloem over en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, tijm, 1 blaadje laurier
11
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en laat de saus even inkoken. Kruid met peper en zout.
1 bosje Waterkers
12
Was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 scheutje Room
13
Voeg de room toe aan de saus en breng ze weer aan de kook. Leg de vis weer in de saus en laat hem er even verder in garen. Haal de ovenschaal met de venkel en de aardappelen uit de oven en schep wat van de groenten op een bord. Lepel er wat picklessaus over, schep er een stuk gebakken vis op en werk het geheel af met enkele takjes waterkers en een schijfje citroen.