
Een zalig zoet en zomers dessertje in de vorm van een luchtige mousse op basis van plattekaas van geitenmelk. Serveer daarbij gekaramelliseerde perziken met honing en krokante stukjes pain à la grecque, en je hebt een volwaardig toetje.
Ingrediënten
- 2 gelatineblaadje
- 500 g plattekaas
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepel honing
- een scheutje room
- 3 dl room
- een klontje boter
- 4 perzik
- 2 eetlepel honing
- 200 g pain à la Grèque
Benodigdheden
- keukenrobot
Bereiding
Voor de mousse van geitenkwark
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Schep de plattekaas in een kom en roer los.
Voeg er de honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe en meng alles onder elkaar.
Breng een klein scheutje room aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme room. Roer vervolgens de warme room met de gelatine onder de platte kaas.
Klop de room half op.
Spatel de half opgeklopte room met gelatine onder de platte kaas.
Dek de mousse af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de perziken
Laat een klontje boter smelten in een pan.
Snijd de perziken in partjes en bak ze in de boter.
Voeg de honing eraan toe en laat de perziken nog even karamelliseren.
Voor de afwerking
Haal de opgesteven mousse uit de koelkast.
Neem een beker met heet water en schep een mooie lepel mousse van geitenkwark op een bord.
Lepel de gebakken perzik er over.
Breek de Pain à la Greque in stukken en werk het dessert ermee af.