Instructies
4 personen
Voor de mousse van geitenkwark
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
500 g platte kaas
2
Schep de plattekaas in een kom en roer los.
1 vanillestokje, 2 el honing
3
Voeg er de honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe en meng alles onder elkaar.
1 scheutje Room
4
Breng een klein scheutje room aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme room. Roer vervolgens de warme room met de gelatine onder de platte kaas.
0,3 l Room
5
Klop de room half op.
6
Spatel de half opgeklopte room met gelatine onder de platte kaas.
7
Dek de mousse af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de perziken
1 een klontje boter
8
Laat een klontje boter smelten in een pan.
4 perziken
9
Snijd de perziken in partjes en bak ze in de boter.
2 el honing
10
Voeg de honing eraan toe en laat de perziken nog even karamelliseren.
Voor de afwerking
11
Haal de opgesteven mousse uit de koelkast.
12
Neem een beker met heet water en schep een mooie lepel mousse van geitenkwark op een bord.
13
Lepel de gebakken perzik er over.
200 g pain à la Grèque
14