dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Garbure (thumbnail)Garbure

Garbure

2u 40m
19
-
3.8K
Recepten

Garbure

Een Franse maaltijdsoep uit de Landes met witte bonen, groene kool en gekonfijte eend.
Garbure (thumbnail)Garbure

Garbure

2u 40m
19
-
3.8K
Recepten

Garbure

Een Franse maaltijdsoep uit de Landes met witte bonen, groene kool en gekonfijte eend.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u 40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Eendenvetof ganzenvet
100 g
Eendenboutengekonfijt
2
Gerookt spekdik gesneden
400 g
Uien
2
Look
4 teentjes
Vastkokende aardappelen
500 g
Wortelen
3
Groene kolen
Selderstengels
2
Preistengels
2
Rapengrote
2
Witte bonengeweekt
250 g
Kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn
1
Peperkorrels
Water
3 l
Bruine broden
Bakpoeder
1 tl
Zout
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2
Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.
2 uien, 4 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.
groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4
Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.
5
Giet de bonen af en doe ze erbij.
3 l Water
6
Voeg het water toe.
500 g Vastkokende aardappelen, zout
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8
Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.
9
Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.
bruine broden, olijfolie
10
Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2
Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.
2 uien, 4 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.
groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4
Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.
5
Giet de bonen af en doe ze erbij.
3 l Water
6
Voeg het water toe.
500 g Vastkokende aardappelen, zout
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8
Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.
9
Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.
bruine broden, olijfolie
10
Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Garbure (thumbnail)Garbure
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Eendenvetof ganzenvet
100 g
Eendenboutengekonfijt
2
Gerookt spekdik gesneden
400 g
Uien
2
Look
4 teentjes
Vastkokende aardappelen
500 g
Wortelen
3
Groene kolen
Selderstengels
2
Preistengels
2
Rapengrote
2
Witte bonengeweekt
250 g
Kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn
1
Peperkorrels
Water
3 l
Bruine broden
Bakpoeder
1 tl
Zout
Olijfolie

Garbure

Een Franse maaltijdsoep uit de Landes met witte bonen, groene kool en gekonfijte eend.
Instructies
250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2
Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.
2 uien, 4 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.
groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4
Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.
5
Giet de bonen af en doe ze erbij.
3 l Water
6
Voeg het water toe.
500 g Vastkokende aardappelen, zout
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8
Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.
9
Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.
bruine broden, olijfolie
10
Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.