Instructies

4 personen
250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1

Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.

100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2

Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.

2 uien, 4 teentjes Look
3

Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.

groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4

Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.

5

Giet de bonen af en doe ze erbij.

3 l Water
6

Voeg het water toe.

500 g Vastkokende aardappelen, zout
7

Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.

1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8

Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.

9

Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.

bruine broden, olijfolie
10

Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.