Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

1u
17
-
1.1K
Recepten

Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

Ganache op basis van mascarpone, room en witte chocolade met zomerfruit, sorbet van framboos en krokante koekjes.
Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

1u
17
-
1.1K
Recepten

Ganache van witte chocolade met rood fruit, frambozensorbet en kattentongen

Ganache op basis van mascarpone, room en witte chocolade met zomerfruit, sorbet van framboos en krokante koekjes.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.1K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
125 g
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
125 g
Suiker
50 g
Gelatine
2 blaadjes
Room
380 ml
Vanillestokje
1
Witte chocolade
130 g
Mascarpone
100 g
Sorbet van frambozen
Boter
125 g
Eieren
2
Eiwit
1
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Rood fruit
200 g
Water
1 scheutje
Bessenmengeling Belorta
200 g
Munt

Benodigdheden

Zeef, mixer, spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de coulis:

50 g suiker, 200 g rood fruit, 1 scheutje Water
1
Breng het diepvriesfruit met de suiker en het water aan de kook en laat enkele minuten goed doorkoken.
2
Mix het geheel, duw alles door een zeef en laat afkoelen.

Voor de ganache:

2 blaadjes gelatine
3
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
380 ml Room, 1 vanillestokje
4
Breng de room met de vanillestok aan de kook.
130 g witte chocolade, 100 g mascarpone
5
Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de mascarpone in een pot.
6
Laat de gelatine oplossen in de warme room en haal de vanillepeul eruit.
7
Giet de hete room op de chocolade met mascarpone en zet er de mixer in.
8
Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Voor de kattentongen:

125 g boter, 125 g suiker, 2 eieren, 1 eiwit
9
Meng de zachte boter met de suiker en voeg er de eieren en het eiwit aan toe.
125 g bloem
10
Laat de machine even draaien en voeg lepel per lepel de bloem toe.
1 snuifje zout, vanille-extract
11
Voer een snuif zout en wat vanille-extract toe en laat het geheel mengen tot een romig beslag.
12
Schep het beslag in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.
13
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
14
Trek lange strepen van het deeg op een ovenplaatje met een matje of bakpapier.
TIPLaat wat ruimte tussen de strepen zodat de koekjes niet aan elkaar gaan kleven.
15
Bak de koekjes 7 à 8 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen.

Afwerking

16
Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
200 g bessenmengeling Belorta
17
Spuit een cirkel ganache op een bordje en verdeel er wat fruit over.
18
Steek hier en daar een kattentong in de ganache tussen het fruit.
Munt, sorbet van frambozen
19
Werk af met de coulis, de frambozensorbet, wat bloemsuiker en een takje munt.
1
Breng het diepvriesfruit met de suiker en het water aan de kook en laat enkele minuten goed doorkoken.
2
Mix het geheel, duw alles door een zeef en laat afkoelen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Voor de coulis:

50 g suiker, 200 g rood fruit, 1 scheutje Water
1
Breng het diepvriesfruit met de suiker en het water aan de kook en laat enkele minuten goed doorkoken.
2
Mix het geheel, duw alles door een zeef en laat afkoelen.

Voor de ganache:

2 blaadjes gelatine
3
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
380 ml Room, 1 vanillestokje
4
Breng de room met de vanillestok aan de kook.
130 g witte chocolade, 100 g mascarpone
5
Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de mascarpone in een pot.
6
Laat de gelatine oplossen in de warme room en haal de vanillepeul eruit.
7
Giet de hete room op de chocolade met mascarpone en zet er de mixer in.
8
Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Voor de kattentongen:

125 g boter, 125 g suiker, 2 eieren, 1 eiwit
9
Meng de zachte boter met de suiker en voeg er de eieren en het eiwit aan toe.
125 g bloem
10
Laat de machine even draaien en voeg lepel per lepel de bloem toe.
1 snuifje zout, vanille-extract
11
Voer een snuif zout en wat vanille-extract toe en laat het geheel mengen tot een romig beslag.
12
Schep het beslag in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.
13
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
14
Trek lange strepen van het deeg op een ovenplaatje met een matje of bakpapier.
TIPLaat wat ruimte tussen de strepen zodat de koekjes niet aan elkaar gaan kleven.
15
Bak de koekjes 7 à 8 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen.

Afwerking

16
Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
200 g bessenmengeling Belorta
17
Spuit een cirkel ganache op een bordje en verdeel er wat fruit over.
18
Steek hier en daar een kattentong in de ganache tussen het fruit.
Munt, sorbet van frambozen
19
Werk af met de coulis, de frambozensorbet, wat bloemsuiker en een takje munt.
1
Breng het diepvriesfruit met de suiker en het water aan de kook en laat enkele minuten goed doorkoken.
2
Mix het geheel, duw alles door een zeef en laat afkoelen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden