Instructies

4 personen

Voor de coulis:

50 g suiker, 200 g rood fruit, 1 scheutje Water
1

Breng het diepvriesfruit met de suiker en het water aan de kook en laat enkele minuten goed doorkoken.

2

Mix het geheel, duw alles door een zeef en laat afkoelen.

Voor de ganache:

2 blaadjes gelatine
3

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

380 ml Room, 1 vanillestokje
4

Breng de room met de vanillestok aan de kook.

130 g witte chocolade, 100 g mascarpone
5

Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de mascarpone in een pot.

6

Laat de gelatine oplossen in de warme room en haal de vanillepeul eruit.

7

Giet de hete room op de chocolade met mascarpone en zet er de mixer in.

8

Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Voor de kattentongen:

125 g boter, 125 g suiker, 2 eieren, 1 eiwit
9

Meng de zachte boter met de suiker en voeg er de eieren en het eiwit aan toe.

125 g bloem
10

Laat de machine even draaien en voeg lepel per lepel de bloem toe.

1 snuifje zout, vanille-extract
11

Voer een snuif zout en wat vanille-extract toe en laat het geheel mengen tot een romig beslag.

12

Schep het beslag in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.

13

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

14

Trek lange strepen van het deeg op een ovenplaatje met een matje of bakpapier.

TIPLaat wat ruimte tussen de strepen zodat de koekjes niet aan elkaar gaan kleven.
15

Bak de koekjes 7 à 8 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen.

Afwerking

16

Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

200 g bessenmengeling Belorta
17

Spuit een cirkel ganache op een bordje en verdeel er wat fruit over.

18

Steek hier en daar een kattentong in de ganache tussen het fruit.

Munt, sorbet van frambozen
19

Werk af met de coulis, de frambozensorbet, wat bloemsuiker en een takje munt.