Gamba's à la plancha, lauwe aardappelsalade met geroosterde paprika, ui en een aïoli-dressing
Gamba's à la plancha, lauwe aardappelsalade met geroosterde paprika, ui en een aïoli-dressing
Gegrilde gamba's met aardappelsalade met stukken gegrilde paprika en opgelegde ui en een lichte lookmayonaise.
Gamba's à la plancha, lauwe aardappelsalade met geroosterde paprika, ui en een aïoli-dressing
Gamba's à la plancha, lauwe aardappelsalade met geroosterde paprika, ui en een aïoli-dressing
Gegrilde gamba's met aardappelsalade met stukken gegrilde paprika en opgelegde ui en een lichte lookmayonaise.
Ingrediënten
4 personen
Gamba's
16
Olijfolie
0,1 l
Look
2 teentjes
CitroenenHet sap
0,5
Tijm en rozemarijn
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Grof zout
Vastkokende aardappelenla bonnotte de noirmoutier
600 g
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 flinke scheut
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 flinke scheut
Grof zout
1 snuifje
Lente-uien
2 stengels
wit brood
2 sneetjes
Melk
0,1 l
Look
2 teentjes
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Sriracha
1 el
Ansjovisfilets
2
CitroenenHet sap
0,5
Chiliflakes
1 snuifje
Arachideolie
0,3 l
Limoen
1
Peterselie
Benodigdheden
Grill
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g Vastkokende aardappelen (la bonnotte de noirmoutier)
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grill van de bbq heet worden.
2 rode paprika's
3
Snijd de paprika’s in stukken en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze op de hete grill.
2 teentjes Look
4
Laat de teentjes look voor de aïoli en voor de salade meekoken met de aardappelen.
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de ui in fijne ringen, doe ze in een kom en doe er de rodewijnazijn bij. Laat even marineren.
2 sneetjes wit brood, 0,1 l melk
6
Snijd het brood grof en laat het weken in een maatbeker met de melk. Voeg er twee gekookte teentjes look aan toe.
2 teentjes Look, 0,1 l olijfolie, 1 takje tijm en rozemarijn, 1 flinke snuif Gerookt paprikapoeder, 0,5 citroenen (Het sap), grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
7
Doe de andere teentjes look in een andere maatbeker en voeg er de olijfolie, wat tijm, rozemarijn, peper, gerookt paprikapoeder, het citroensap en grof zout aan toe. Dit is de marinade voor de gamba’s.
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 2 ansjovisfilets, 0,5 citroenen (Het sap), 1 snuifje chiliflakes, 1 el sriracha, 0,3 l arachideolie
8
Doe de dooiers, een snuif zout, een scheut azijn van de uien, de mosterd, de ansjovis, het citroensap, een snuif chiliflakes en de sriracha bij het geweekte brood. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij tot je een gebonden aïoli hebt.
16 gamba's, 1 snuifje grof zout
9
Pel de gamba’s, doe ze in een kom en voeg er wat van de marinade en grof zout aan toe.
2 stengels lente-uien
10
Snijd de gare paprika’s in stukken, snipper de lente-ui fijn en doe alles in een kom, samen met de gemarineerde ui.
11
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water, pel ze en doe ze bij de paprika’s. Kruid met peper en zout en voeg er wat aïoli aan toe. Meng alles en schep de salade in een schaal.
peterselie, 1 limoen
12
Snipper de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes.
13
Leg de gamba’s op de grill en rooster ze op beide kanten. Lepel er wat extra marinade over tijdens het bakken.
14
Schik de gamba’s bij de aardappelsla. Werk af met extra aïoli en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!600 g Vastkokende aardappelen (la bonnotte de noirmoutier)
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grill van de bbq heet worden.
2 rode paprika's
3
Snijd de paprika’s in stukken en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze op de hete grill.
2 teentjes Look
4
Laat de teentjes look voor de aïoli en voor de salade meekoken met de aardappelen.
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de ui in fijne ringen, doe ze in een kom en doe er de rodewijnazijn bij. Laat even marineren.
2 sneetjes wit brood, 0,1 l melk
6
Snijd het brood grof en laat het weken in een maatbeker met de melk. Voeg er twee gekookte teentjes look aan toe.
2 teentjes Look, 0,1 l olijfolie, 1 takje tijm en rozemarijn, 1 flinke snuif Gerookt paprikapoeder, 0,5 citroenen (Het sap), grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
7
Doe de andere teentjes look in een andere maatbeker en voeg er de olijfolie, wat tijm, rozemarijn, peper, gerookt paprikapoeder, het citroensap en grof zout aan toe. Dit is de marinade voor de gamba’s.
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 2 ansjovisfilets, 0,5 citroenen (Het sap), 1 snuifje chiliflakes, 1 el sriracha, 0,3 l arachideolie
8
Doe de dooiers, een snuif zout, een scheut azijn van de uien, de mosterd, de ansjovis, het citroensap, een snuif chiliflakes en de sriracha bij het geweekte brood. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij tot je een gebonden aïoli hebt.
16 gamba's, 1 snuifje grof zout
9
Pel de gamba’s, doe ze in een kom en voeg er wat van de marinade en grof zout aan toe.
2 stengels lente-uien
10
Snijd de gare paprika’s in stukken, snipper de lente-ui fijn en doe alles in een kom, samen met de gemarineerde ui.
11
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water, pel ze en doe ze bij de paprika’s. Kruid met peper en zout en voeg er wat aïoli aan toe. Meng alles en schep de salade in een schaal.
peterselie, 1 limoen
12
Snipper de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes.
13
Leg de gamba’s op de grill en rooster ze op beide kanten. Lepel er wat extra marinade over tijdens het bakken.
14
Schik de gamba’s bij de aardappelsla. Werk af met extra aïoli en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Gamba's
16
Olijfolie
0,1 l
Look
2 teentjes
CitroenenHet sap
0,5
Tijm en rozemarijn
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Grof zout
Vastkokende aardappelenla bonnotte de noirmoutier
600 g
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 flinke scheut
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 flinke scheut
Grof zout
1 snuifje
Lente-uien
2 stengels
wit brood
2 sneetjes
Melk
0,1 l
Look
2 teentjes
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Sriracha
1 el
Ansjovisfilets
2
CitroenenHet sap
0,5
Chiliflakes
1 snuifje
Arachideolie
0,3 l
Limoen
1
Peterselie
Gamba's à la plancha, lauwe aardappelsalade met geroosterde paprika, ui en een aïoli-dressing
Gegrilde gamba's met aardappelsalade met stukken gegrilde paprika en opgelegde ui en een lichte lookmayonaise.Instructies
600 g Vastkokende aardappelen (la bonnotte de noirmoutier)
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grill van de bbq heet worden.
2 rode paprika's
3
Snijd de paprika’s in stukken en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze op de hete grill.
2 teentjes Look
4
Laat de teentjes look voor de aïoli en voor de salade meekoken met de aardappelen.
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de ui in fijne ringen, doe ze in een kom en doe er de rodewijnazijn bij. Laat even marineren.
2 sneetjes wit brood, 0,1 l melk
6
Snijd het brood grof en laat het weken in een maatbeker met de melk. Voeg er twee gekookte teentjes look aan toe.
2 teentjes Look, 0,1 l olijfolie, 1 takje tijm en rozemarijn, 1 flinke snuif Gerookt paprikapoeder, 0,5 citroenen (Het sap), grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
7
Doe de andere teentjes look in een andere maatbeker en voeg er de olijfolie, wat tijm, rozemarijn, peper, gerookt paprikapoeder, het citroensap en grof zout aan toe. Dit is de marinade voor de gamba’s.
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 2 ansjovisfilets, 0,5 citroenen (Het sap), 1 snuifje chiliflakes, 1 el sriracha, 0,3 l arachideolie
8
Doe de dooiers, een snuif zout, een scheut azijn van de uien, de mosterd, de ansjovis, het citroensap, een snuif chiliflakes en de sriracha bij het geweekte brood. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij tot je een gebonden aïoli hebt.
16 gamba's, 1 snuifje grof zout
9
Pel de gamba’s, doe ze in een kom en voeg er wat van de marinade en grof zout aan toe.
2 stengels lente-uien
10
Snijd de gare paprika’s in stukken, snipper de lente-ui fijn en doe alles in een kom, samen met de gemarineerde ui.
11
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water, pel ze en doe ze bij de paprika’s. Kruid met peper en zout en voeg er wat aïoli aan toe. Meng alles en schep de salade in een schaal.
peterselie, 1 limoen
12
Snipper de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes.
13
Leg de gamba’s op de grill en rooster ze op beide kanten. Lepel er wat extra marinade over tijdens het bakken.
14
Schik de gamba’s bij de aardappelsla. Werk af met extra aïoli en peterselie.