Oosterse noedelsalade met visballetjes
Oosterse noedelsalade met visballetjes
Oosterse noedelsalade met visballetjes
Oosterse noedelsalade met visballetjes
Ingrediënten
4 personen
Daikon
200 g
Ijsblokjes
Wortels
2
Chinese kolen
200 g
Sobanoedels
300 g
Koriander
Gember
1 duim
Tahin pasta
1 el
Rijstazijn
1 el
Zoete chilisaus
2 el
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Peper
Zout
Bruine suiker
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Limoenen
0,5
Paneermeel
100 g
Vlaswijtingfilet
600 g
Ei
1
Bakolie
1 scheutje
Rode chilipeper
1
Krokante uitjes
Benodigdheden
Blender, een rasp, een blender, een vergiet
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Daikon, ijsblokjes, 2 Wortels
1
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met de mandoline. Bewaar de reepjes in een kom met ijswater.
200 g Chinese kolen
2
Snijd de Chinese kool heel fijn. Zet even apart.
3
Kuis de lente-uit en snijd de stengels in fijne reepjes.
300 g sobanoedels
4
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar. Volg de instructies op de verpakking. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken in een vergiet.
koriander, 1 duim gember
5
Snijd de koriander fijn. Schil de gember en rasp hem fijn.
1 el tahin pasta, 1 el rijstazijn, 2 el zoete chilisaus, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, peper, zout, 1 el bruine suiker, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
6
Meng de tahin met de sweet chilisaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sojasaus, de bruine suiker, het limoensap, een scheutje olijfolie, de gember en de koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
TIPVoeg een toefje sriracha toe voor een pikante toets
7
Laat de daikon en de wortelen goed uitlekken en meng de noedels, de Chinese kool en de lente-ui eronder.
8
Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
100 g paneermeel, 600 g vlaswijtingfilet, 1 ei, peper, zout
9
Snijd de vis in stukken en doe ze samen met het paneermeel, het ei, wat peper en zout in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Mix het visvlees fijn en rol er balletjes van.
1 scheutje bakolie
11
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan en bak de visballetjes krokant in de hete vetstof.
1 rode chilipeper, krokante uitjes
12
Serveer de visballetjes met de noedelsalade. Werk af met de fijngesneden koriander, fijngesneden chilipeper en wat gebakken uitjes.
200 g Daikon, ijsblokjes, 2 Wortels
1
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met de mandoline. Bewaar de reepjes in een kom met ijswater.
200 g Chinese kolen
2
Snijd de Chinese kool heel fijn. Zet even apart.
3
Kuis de lente-uit en snijd de stengels in fijne reepjes.
300 g sobanoedels
4
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar. Volg de instructies op de verpakking. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken in een vergiet.
koriander, 1 duim gember
5
Snijd de koriander fijn. Schil de gember en rasp hem fijn.
1 el tahin pasta, 1 el rijstazijn, 2 el zoete chilisaus, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, peper, zout, 1 el bruine suiker, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
6
Meng de tahin met de sweet chilisaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sojasaus, de bruine suiker, het limoensap, een scheutje olijfolie, de gember en de koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
TIPVoeg een toefje sriracha toe voor een pikante toets
7
Laat de daikon en de wortelen goed uitlekken en meng de noedels, de Chinese kool en de lente-ui eronder.
8
Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
100 g paneermeel, 600 g vlaswijtingfilet, 1 ei, peper, zout
9
Snijd de vis in stukken en doe ze samen met het paneermeel, het ei, wat peper en zout in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Mix het visvlees fijn en rol er balletjes van.
1 scheutje bakolie
11
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan en bak de visballetjes krokant in de hete vetstof.
1 rode chilipeper, krokante uitjes
12
Serveer de visballetjes met de noedelsalade. Werk af met de fijngesneden koriander, fijngesneden chilipeper en wat gebakken uitjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Daikon
200 g
Ijsblokjes
Wortels
2
Chinese kolen
200 g
Sobanoedels
300 g
Koriander
Gember
1 duim
Tahin pasta
1 el
Rijstazijn
1 el
Zoete chilisaus
2 el
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Peper
Zout
Bruine suiker
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Limoenen
0,5
Paneermeel
100 g
Vlaswijtingfilet
600 g
Ei
1
Bakolie
1 scheutje
Rode chilipeper
1
Krokante uitjes
Oosterse noedelsalade met visballetjes
In het hartje van Gent ligt in de tuin van Lien en Arne een verborgen schat: een zelfgebouwde tuinbar. De ideale uitvalsbasis voor Jeroen om een originele noedelsalade met een Oosterse vinaigrette op basis van limoensap, soja, bruine suiker en sweet chilisaus. Samen met de krokant gebakken visballetjes is dit zomers gerecht ideaal voor het hele gezin.Instructies
200 g Daikon, ijsblokjes, 2 Wortels
1
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met de mandoline. Bewaar de reepjes in een kom met ijswater.
200 g Chinese kolen
2
Snijd de Chinese kool heel fijn. Zet even apart.
3
Kuis de lente-uit en snijd de stengels in fijne reepjes.
300 g sobanoedels
4
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar. Volg de instructies op de verpakking. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken in een vergiet.
koriander, 1 duim gember
5
Snijd de koriander fijn. Schil de gember en rasp hem fijn.
1 el tahin pasta, 1 el rijstazijn, 2 el zoete chilisaus, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, peper, zout, 1 el bruine suiker, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
6
Meng de tahin met de sweet chilisaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sojasaus, de bruine suiker, het limoensap, een scheutje olijfolie, de gember en de koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
TIPVoeg een toefje sriracha toe voor een pikante toets
7
Laat de daikon en de wortelen goed uitlekken en meng de noedels, de Chinese kool en de lente-ui eronder.
8
Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
100 g paneermeel, 600 g vlaswijtingfilet, 1 ei, peper, zout
9
Snijd de vis in stukken en doe ze samen met het paneermeel, het ei, wat peper en zout in de pot van de blender.
10
Mix het visvlees fijn en rol er balletjes van.
1 scheutje bakolie
11
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan en bak de visballetjes krokant in de hete vetstof.
1 rode chilipeper, krokante uitjes
12
Serveer de visballetjes met de noedelsalade. Werk af met de fijngesneden koriander, fijngesneden chilipeper en wat gebakken uitjes.