Instructies
4 personen
200 g Daikon, ijsblokjes, 2 Wortels
1
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met de mandoline. Bewaar de reepjes in een kom met ijswater.
200 g Chinese kolen
2
Snijd de Chinese kool heel fijn. Zet even apart.
3
Kuis de lente-uit en snijd de stengels in fijne reepjes.
300 g sobanoedels
4
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar. Volg de instructies op de verpakking. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken in een vergiet.
koriander, 1 duim gember
5
Snijd de koriander fijn. Schil de gember en rasp hem fijn.
1 el tahin pasta, 1 el rijstazijn, 2 el zoete chilisaus, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, peper, zout, 1 el bruine suiker, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
6
Meng de tahin met de sweet chilisaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sojasaus, de bruine suiker, het limoensap, een scheutje olijfolie, de gember en de koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
TIPVoeg een toefje sriracha toe voor een pikante toets
7
Laat de daikon en de wortelen goed uitlekken en meng de noedels, de Chinese kool en de lente-ui eronder.
8
Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
100 g paneermeel, 600 g vlaswijtingfilet, 1 ei, peper, zout
9
Snijd de vis in stukken en doe ze samen met het paneermeel, het ei, wat peper en zout in de pot van de blender.
10
Mix het visvlees fijn en rol er balletjes van.
1 scheutje bakolie
11
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan en bak de visballetjes krokant in de hete vetstof.
1 rode chilipeper, krokante uitjes
12