
De allerbeste peren komen uit onze achtertuin. In eigen land hangen prachtige vruchten aan de bomen, die zelfs tot in China gegeerd zijn. Dit recept geeft je de kans om een luchtig en verrassend dessert op tafel te toveren. Een beetje zuur, een beetje zoet, zachte vruchten en stukjes krokante crumble: dit is een boeiend hapje om een geslaagd diner mee af te sluiten.
Ingrediënten
- 20 g bloem
- 20 g amandelpoeder
- 20 g boter
- 20 g bruine suiker
- 2 kardemompitje
- 1 peer
- 1 witte chocolade
- 1 sinaasappel
- 5 dooier
- 3 eierdopje suiker
- 1 eierdopje vanillesuiker
- 2 eierdopje witte wijn
- 1 eierdopje Poire Williams
Benodigdheden
- diepe glazen om in te serveren
Bereiding
De amandelcrumble
De perensalade:
Schil de peer en snij ze in fijne blokjes.
Doe de stukjes fruit in een mengkom samen met de rozijnen, het sinaasappelsap en de fijngesneden witte chocolade.
Meng alles en verdeel de fruitsalade over de glazen.
De sabayon
Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik nu een halve eierschaal als maatbeker.
Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen.
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.)