Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Volgens Jeroen is dit een van de gemakkelijkste recepten die hij ooit maakte in Dagelijkse kost. Een palet aan kleur en smaak in een gezond tussendoortje!

Ingrediënten

  • 0.33 bakje aardbeien
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 takje citroenverbena
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 pakje blauwe bessen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel violetsiroop
  • 4 blaadje gelatine
  • 1 pakje rode vruchten
  • 2 eetlepel kristalsuiker

Benodigdheden

  • Friscovormpjes
  • een blender of staafmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Aardbeienfrisco's

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.

Meng de aardbeien met de yoghurt.

Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.

Zoet met de agavesiroop (naar smaak).

tip Je kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Blauwe bessenfrisco's

Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt.

Zoet met violetsiroop (naar smaak).

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis

Week de gelatine in koud water.

Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.

Zoet met de suiker en laat wat inkoken.

Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.

Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.

Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis.

Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen