Instructies

4 personen

Aardbeienfrisco's

0,33 bakje aardbeien
1

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.

250 g Griekse yoghurt
2

Meng de aardbeien met de yoghurt.

1 takje citroenverbena
3

Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.

1 el agavesiroop
4

Zoet met de agavesiroop (naar smaak).

TIPJe kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.
5

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Blauwe bessenfrisco's

1 pakje blauwe bessen, 250 g Griekse yoghurt
6

Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt.

2 el violette siroop
7

Zoet met violetsiroop (naar smaak).

8

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis

4 blaadje gelatine
9

Week de gelatine in koud water.

1 pakje rode vruchten
10

Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.

2 el kristalsuiker
11

Zoet met de suiker en laat wat inkoken.

12

Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.

13

Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.

14

Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

15

Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis.

16

Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.