Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.
Ingrediënten
4 personen
Krulsla
1 krop
Rode bieten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Peper
Koolrabi
1
Rabarberstelen
2
Rode bietenblaadjes
100 g
Mosterdsla
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
Honing
1 tl
Tijm
Mosterd
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Zout
Benodigdheden
Een mandoline, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Krulsla
1 krop
Rode bieten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Peper
Koolrabi
1
Rabarberstelen
2
Rode bietenblaadjes
100 g
Mosterdsla
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
Honing
1 tl
Tijm
Mosterd
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Zout
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.