
Verras je geliefde eens met een fantastische frangipanetaart met peren en een vleugje Poire Williams.
Ingrediënten
- 2 peer
- 0.5 citroen
- een scheutje Poire Williams
- 1 vanillestok
- 120 g boter
- 50 g kristalsuiker
- 4 eetlepel honing
- 2 ei
- 1 dl melk
- 200 g amandelpoeder
- 140 g bloem
- zout
- 100 g pecannoten
- 1 vel bladerdeeg
- een snuifje kaneelpoeder
- speculaasijs
Benodigdheden
- een taartvorm met een diameter van 28 cm en 3.5 cm hoog
- een keukenmachine met een K-vormig hulpstuk
Bereiding
Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de peren met het sap van de citroen en een scheutje Poire Williams.
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en meng ze met de peren. Laat marineren.
Meng de malse boter met de suiker en de honing in de keukenmachine. Doe er de eieren en de melk bij en meng goed.
Voeg er het amandelpoeder aan toe. Schep er ten slotte lepel per lepel de bloem bij. Doe een snuifje zout bij het frangipanebeslag.
Hak de helft van de pecannoten fijn en doe ze bij het beslag.
Giet de perenblokjes door een zeef maar vang het vocht op. Spatel de blokjes peer door het beslag.
Meng de rest van de pecannoten met het marinadevocht van de peren en 4 eetlepels suiker. Laat trekken.
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Leg het bladerdeeg in de taartvorm. Duw de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. Snijd niet te veel deeg weg, want het krimpt tijdens het bakken.
Doe het frangipanebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bestuif met een snuif kaneelpoeder. Schep de gemarineerde pecannoten over de frangipane.
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.