Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
200 g amandelpoeder, 140 g bloem, zout
5
Voeg er het amandelpoeder aan toe. Schep er ten slotte lepel per lepel de bloem bij. Doe een snuifje zout bij het frangipanebeslag.
100 g pecannoten
6
Hak de helft van de pecannoten fijn en doe ze bij het beslag.
7
Giet de perenblokjes door een zeef maar vang het vocht op. Spatel de blokjes peer door het beslag.
8
Meng de rest van de pecannoten met het marinadevocht van de peren en 4 eetlepels suiker. Laat trekken.
9
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 vel bladerdeeg
10
Leg het bladerdeeg in de taartvorm. Duw de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. Snijd niet te veel deeg weg, want het krimpt tijdens het bakken.
1 snuifje kaneelpoeder
11
Doe het frangipanebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bestuif met een snuif kaneelpoeder. Schep de gemarineerde pecannoten over de frangipane.
12
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
speculaasijs
13
Haal de taart uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer de taart eventueel met wat speculaasijs.