
Zeg nooit zomaar ‘fishburger’ tegen deze krokante visfilet. Jeroen serveert 'm tussen een broodje met gemarineerde ui, omelet en ansjovismayonaise.
Ingrediënten
- 1 ajuin
- 2 dl azijn
- 3 eetlepel bloemsuiker
- 400 g schelvis
- 200 g koolzaad
- 100 g bloem
- 0.5 teen knoflook
- 3 ansjovisfilet
- 1 theelepel kappertjes
- 3 eetlepel mayonaise
- 0.25 citroen
- 0.5 bussel peterselie
- 0.5 bussel dragon
- peper
- boter
- bakolie
- 4 ei
- een scheutje melk
- peper
- zout
- een handvol tuinkers
Benodigdheden
- een rasp
- keukenpapier
Bereiding
De gemarineerde ui
Pel de ui en snijd hem in heel fijne ringen met een rasp.
Meng de azijn met bloemsuiker en een klein scheutje water. Laat de ui garen in de marinade.
De visburger
Snijd de vis in 4 stukken ter grootte van het broodje.
Klop de eieren los in een diep bord of schaal. Doe het koolzaad in een tweede bord of schaal en de bloem in een derde.
Haal de vis eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het koolzaad.
De saus
Rasp de knoflook. Snijd de ansjovis en de kappertjes fijn.
Meng de knoflook, ansjovis en kappertjes met de mayonaise. Rasp er een beetje citroenschil bij. Knijp wat citroensap bij de saus.
Snipper de peterselie en de dragon. Doe ze bij de saus.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Afwerken en serveren
Smelt een klontje boter in één pan en verwarm wat olie in een tweede pan.
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
Bak kleine omeletten in de pan met boter op een zacht vuur.
Bak de gepaneerde visburgers in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de broodjes open en rooster ze in de broodrooster.
Beleg de onderste helft met een halve omelet, een toef tuinkers, een visburger en wat gemarineerde ui. Doe saus op de bovenste helft en sluit het broodje.