dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
filopakketjes met krab en seldersla (thumbnail)filopakketjes met krab en seldersla

filopakketjes met krab en seldersla

40m
18
-
5.4K
Recepten

filopakketjes met krab en seldersla

Een krokante loempia van filodeeg met een vulling van krab, en een salsa van groene selder met sjalot.
filopakketjes met krab en seldersla (thumbnail)filopakketjes met krab en seldersla

filopakketjes met krab en seldersla

40m
18
-
5.4K
Recepten

filopakketjes met krab en seldersla

Een krokante loempia van filodeeg met een vulling van krab, en een salsa van groene selder met sjalot.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes5.4K

Ingrediënten

4 personen
Filodeeg
1
Eierdooier
1
Garnalenkopjesdiepvries
200 g
Melk
0,3 l
Cayennepeper
1 snuifje
Tijm
Steranijs
1
Laurier
3 blaadjes
De zestes en het sap van een citroen
Bloem
80 g
Boter
80 g
Krabvlees
250 g
Groene selderliefst de binnenkant
4
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 scheutje
Olijfoliefijne
1 scheutje
Kervel
1 takje
Dragon
1

Benodigdheden

Zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,3 l melk, 200 g garnalenkopjes (diepvries), 1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 3 blaadjes laurier, tijm
1
Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.
80 g boter, 80 g bloem
2
Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.
3
Meng tot een stevige roux.
4
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux en breng aan de kook.
De zestes en het sap van een citroen
5
Rasp er de zestes van een halve citroen bij.
250 g krabvlees
6
Meng het krabvlees onder het beslag.
7
Laat het beslag afkoelen.
2 Sjalotten, 4 groene selder (liefst de binnenkant)
8
Snij de sjalot en de selder fijn en doe ze in een kom.
1 dragon
9
Snipper de dragon fijn en doe hem erbij.
1 scheutje Witte wijnazijn, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
1 eierdooier
11
Kluts de dooier met een scheut water los.
1 filodeeg
12
Leg een vel filodeeg op je plank en schep een hoopje vulling onderaan in het midden.
13
Strijk de randen in met ei.
14
Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen toe ( tot aan de vulling ) en plooi dan de onderkant over de vulling.
15
Strijk de randen weer in en rol het filodeeg zoals een loempia op.
16
Bak de pakketjes in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
17
Schep wat seldersalsa op een bord en leg er enkele rolletjes op.
1 takje kervel
18
Werk af met wat kervel.
1
Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.
2
Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

0,3 l melk, 200 g garnalenkopjes (diepvries), 1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 3 blaadjes laurier, tijm
1
Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.
80 g boter, 80 g bloem
2
Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.
3
Meng tot een stevige roux.
4
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux en breng aan de kook.
De zestes en het sap van een citroen
5
Rasp er de zestes van een halve citroen bij.
250 g krabvlees
6
Meng het krabvlees onder het beslag.
7
Laat het beslag afkoelen.
2 Sjalotten, 4 groene selder (liefst de binnenkant)
8
Snij de sjalot en de selder fijn en doe ze in een kom.
1 dragon
9
Snipper de dragon fijn en doe hem erbij.
1 scheutje Witte wijnazijn, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
1 eierdooier
11
Kluts de dooier met een scheut water los.
1 filodeeg
12
Leg een vel filodeeg op je plank en schep een hoopje vulling onderaan in het midden.
13
Strijk de randen in met ei.
14
Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen toe ( tot aan de vulling ) en plooi dan de onderkant over de vulling.
15
Strijk de randen weer in en rol het filodeeg zoals een loempia op.
16
Bak de pakketjes in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
17
Schep wat seldersalsa op een bord en leg er enkele rolletjes op.
1 takje kervel
18
Werk af met wat kervel.
1
Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.
2
Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
filopakketjes met krab en seldersla (thumbnail)filopakketjes met krab en seldersla
4 personen
40m
Ingrediënten
Filodeeg
1
Eierdooier
1
Garnalenkopjesdiepvries
200 g
Melk
0,3 l
Cayennepeper
1 snuifje
Tijm
Steranijs
1
Laurier
3 blaadjes
De zestes en het sap van een citroen
Bloem
80 g
Boter
80 g
Krabvlees
250 g
Groene selderliefst de binnenkant
4
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 scheutje
Olijfoliefijne
1 scheutje
Kervel
1 takje
Dragon
1

filopakketjes met krab en seldersla

Een krokante loempia van filodeeg met een vulling van krab, en een salsa van groene selder met sjalot.
Instructies
0,3 l melk, 200 g garnalenkopjes (diepvries), 1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 3 blaadjes laurier, tijm
1
Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.
80 g boter, 80 g bloem
2
Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.
3
Meng tot een stevige roux.
4
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux en breng aan de kook.
De zestes en het sap van een citroen
5
Rasp er de zestes van een halve citroen bij.
250 g krabvlees
6
Meng het krabvlees onder het beslag.
7
Laat het beslag afkoelen.
2 Sjalotten, 4 groene selder (liefst de binnenkant)
8
Snij de sjalot en de selder fijn en doe ze in een kom.
1 dragon
9
Snipper de dragon fijn en doe hem erbij.
1 scheutje Witte wijnazijn, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
1 eierdooier
11
Kluts de dooier met een scheut water los.
1 filodeeg
12
Leg een vel filodeeg op je plank en schep een hoopje vulling onderaan in het midden.
13
Strijk de randen in met ei.
14
Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen toe ( tot aan de vulling ) en plooi dan de onderkant over de vulling.
15
Strijk de randen weer in en rol het filodeeg zoals een loempia op.
16
Bak de pakketjes in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
17
Schep wat seldersalsa op een bord en leg er enkele rolletjes op.
1 takje kervel
18
Werk af met wat kervel.