Fideuà
Fideuà
Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.
Fideuà
Fideuà
Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gamba's
8
Olijfolie
Peper
Zout
Inktvis
400 g
Zeeduivel
200 g
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Saffraan
2 dopje
Spaghetti
500 g
Ansjovisfilets
Tomatenpuree
3 tl
Witte wijn
0,3 l
Tomaten
3
Visfumet
1 l
Tijm
Laurier
Citroenen
Krulpeterselie
Benodigdheden
Een ruime pan paellapan, een cutter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Snijd de sjalotten fijn en plet de teentjes look.
8 gamba's
2
Pel de gamba’s en houd de pantsers aan de kant. Verwijder ook het darmkanaal.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een ruime (paella)pan met olijfolie op het vuur. Kleur er de gamba’s in en kruid met peper en zout.
400 g inktvis
4
Snijd de inktvis in ringen.
5
Haal de gamba’s uit de ruime pan en bak de pantsers aan in dezelfde pan met hete olie.
peper, zout
6
Haal de pantsers uit de ruime pan en bak er vervolgens de reepjes inktvis in aan. Breng de inktvis op smaak met peper en zout.
7
Haal de gekleurde inktvis uit de pan.
200 g zeeduivel, peper, zout
8
Snijd de vis in hapklare stukken en bak ze kort aan in de ruime pan. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 2 dopje saffraan
9
Haal de vis uit de pan. Stoof er de fijngesneden look en sjalot in aan. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en de dopjes saffraan.
500 g spaghetti, ansjovisfilets, 3 tl Tomatenpuree
10
Voeg er de pasta aan toe en laat meebakken. Snijd enkele ansjovisfilets fijn en voeg ook toe, gevolgd door de tomatenpuree. Laat het geheel meebakken.
0,3 l witte wijn
11
Blus de inhoud van de pan met de witte wijn en laat het geheel inkoken.
3 tomaten
12
Doe de tomaten in de cutter en maal fijn tot een passata.
1 l visfumet
13
Voeg de visfumet toe aan de ruime pan, gevolgd door de passata. Kook er de pasta in gaar.
peper, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, tijm, laurier
14
Voeg de inktvis opnieuw toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met peper, gerookt paprikapoeder, enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
15
Doe er de vis en de gamba’s opnieuw bij als de pasta nog ongeveer 5 minuten moet koken.
citroenen, krulpeterselie
16
Werk het gerecht af met enkele stukken citroen en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Snijd de sjalotten fijn en plet de teentjes look.
8 gamba's
2
Pel de gamba’s en houd de pantsers aan de kant. Verwijder ook het darmkanaal.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een ruime (paella)pan met olijfolie op het vuur. Kleur er de gamba’s in en kruid met peper en zout.
400 g inktvis
4
Snijd de inktvis in ringen.
5
Haal de gamba’s uit de ruime pan en bak de pantsers aan in dezelfde pan met hete olie.
peper, zout
6
Haal de pantsers uit de ruime pan en bak er vervolgens de reepjes inktvis in aan. Breng de inktvis op smaak met peper en zout.
7
Haal de gekleurde inktvis uit de pan.
200 g zeeduivel, peper, zout
8
Snijd de vis in hapklare stukken en bak ze kort aan in de ruime pan. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 2 dopje saffraan
9
Haal de vis uit de pan. Stoof er de fijngesneden look en sjalot in aan. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en de dopjes saffraan.
500 g spaghetti, ansjovisfilets, 3 tl Tomatenpuree
10
Voeg er de pasta aan toe en laat meebakken. Snijd enkele ansjovisfilets fijn en voeg ook toe, gevolgd door de tomatenpuree. Laat het geheel meebakken.
0,3 l witte wijn
11
Blus de inhoud van de pan met de witte wijn en laat het geheel inkoken.
3 tomaten
12
Doe de tomaten in de cutter en maal fijn tot een passata.
1 l visfumet
13
Voeg de visfumet toe aan de ruime pan, gevolgd door de passata. Kook er de pasta in gaar.
peper, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, tijm, laurier
14
Voeg de inktvis opnieuw toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met peper, gerookt paprikapoeder, enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
15
Doe er de vis en de gamba’s opnieuw bij als de pasta nog ongeveer 5 minuten moet koken.
citroenen, krulpeterselie
16
Werk het gerecht af met enkele stukken citroen en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gamba's
8
Olijfolie
Peper
Zout
Inktvis
400 g
Zeeduivel
200 g
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Saffraan
2 dopje
Spaghetti
500 g
Ansjovisfilets
Tomatenpuree
3 tl
Witte wijn
0,3 l
Tomaten
3
Visfumet
1 l
Tijm
Laurier
Citroenen
Krulpeterselie
Fideuà
Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.Instructies
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Snijd de sjalotten fijn en plet de teentjes look.
8 gamba's
2
Pel de gamba’s en houd de pantsers aan de kant. Verwijder ook het darmkanaal.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een ruime (paella)pan met olijfolie op het vuur. Kleur er de gamba’s in en kruid met peper en zout.
400 g inktvis
4
Snijd de inktvis in ringen.
5
Haal de gamba’s uit de ruime pan en bak de pantsers aan in dezelfde pan met hete olie.
peper, zout
6
Haal de pantsers uit de ruime pan en bak er vervolgens de reepjes inktvis in aan. Breng de inktvis op smaak met peper en zout.
7
Haal de gekleurde inktvis uit de pan.
200 g zeeduivel, peper, zout
8
Snijd de vis in hapklare stukken en bak ze kort aan in de ruime pan. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 2 dopje saffraan
9
Haal de vis uit de pan. Stoof er de fijngesneden look en sjalot in aan. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en de dopjes saffraan.
500 g spaghetti, ansjovisfilets, 3 tl Tomatenpuree
10
Voeg er de pasta aan toe en laat meebakken. Snijd enkele ansjovisfilets fijn en voeg ook toe, gevolgd door de tomatenpuree. Laat het geheel meebakken.
0,3 l witte wijn
11
Blus de inhoud van de pan met de witte wijn en laat het geheel inkoken.
3 tomaten
12
Doe de tomaten in de cutter en maal fijn tot een passata.
1 l visfumet
13
Voeg de visfumet toe aan de ruime pan, gevolgd door de passata. Kook er de pasta in gaar.
peper, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, tijm, laurier
14
Voeg de inktvis opnieuw toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met peper, gerookt paprikapoeder, enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
15
Doe er de vis en de gamba’s opnieuw bij als de pasta nog ongeveer 5 minuten moet koken.
citroenen, krulpeterselie
16
Werk het gerecht af met enkele stukken citroen en peterselie.