dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline (thumbnail)Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

20m
11
-
5.6K
Recepten

Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline (thumbnail)Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

20m
11
-
5.6K
Recepten

Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes5.6K

Ingrediënten

4 personen
Zalmin 4 gelijke moten
800 g
Kleine bloemkool
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Postelein
100 g
Water
2 eierdopjes
Witte wijn
2 eierdopjes
Boter
150 g
Pickles
3 el
Eierdooiers
4
CitroenHet sap van een halve
1
Cayennepeper
1 snuifje

Benodigdheden

Grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.
1
Laat de grillpan heet worden.
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.
1
Laat de grillpan heet worden.
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline (thumbnail)Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline
4 personen
20m
Ingrediënten
Zalmin 4 gelijke moten
800 g
Kleine bloemkool
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Postelein
100 g
Water
2 eierdopjes
Witte wijn
2 eierdopjes
Boter
150 g
Pickles
3 el
Eierdooiers
4
CitroenHet sap van een halve
1
Cayennepeper
1 snuifje

Gegrilde zalm met bloemkool, aardappelen en picklesmousseline

Gegrilde zalmmoot met gekookte bloemkool, natuuraardappelen, botersaus met pickles en winterpostelein.
Instructies
1
Laat de grillpan heet worden.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes.
4 eierdooiers, 2 eierdopjes witte wijn, 2 eierdopjes Water
4
Klop de dooiers met de dopjes witte wijn en water los.
800 g zalm (in 4 gelijke moten)
5
Kruid de vis met peper en zout en sprenkel er een beetje olijfolie over.
6
Kook de bloemkoolroosjes mee met de aardappelen.
7
Klop de mousseline op het vuur luchtig tot de dooiers beginnen te garen en de saus begint te binden.
8
Leg de vis op de grill en bak de moten op beide kanten.
150 g boter, 1 snuifje cayennepeper
9
Snijd de boter in blokjes en voeg ze al roerend toe aan de saus. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
3 el pickles, 1 citroen (Het sap van een halve)
10
Voeg de pickles en het sap van een halve citroen toe aan de mousselinesaus.
11
Giet de aardappelen en de bloemkool af en kruid ze met peper en zout.
100 g postelein
12
Schep de bloemkool en aardappel op een bord en leg er een stuk gegrilde vis bij. Werk af met de mousselinesaus en wat postelein.