Far Breton met Armagnac
Far Breton met Armagnac
Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best!
Far Breton met Armagnac
Far Breton met Armagnac
Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
150 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Melk
0,5 l
Bloem
1 el
Armagnac
0,1 l
Gedroogde pruimen
250 g
Vanillestokje
1
Kristalsuiker
90 g
Zout
1 snuifje
Eieren
5
Boter
Bloemsuiker
Benodigdheden
Een keukenmachine met het k hulpstuk, een taartvorm diameter van 28 cm
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
0,1 l Armagnac, 250 g gedroogde pruimen
2
Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.
0,5 l melk, 1 vanillestokje
3
Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.
150 g bloem, 90 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 5 eieren
4
Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
boter, 1 el bloem
5
Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.
6
Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.
7
Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.
8
Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.
9
Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.
bloemsuiker
10
Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
0,1 l Armagnac, 250 g gedroogde pruimen
2
Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.
0,5 l melk, 1 vanillestokje
3
Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.
150 g bloem, 90 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 5 eieren
4
Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
boter, 1 el bloem
5
Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.
6
Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.
7
Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.
8
Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.
9
Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.
bloemsuiker
10
Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.