Hangop met vanille, rabarber en amandelcrackers
Hangop met vanille, rabarber en amandelcrackers
Hangop met vanille, rabarber en amandelcrackers
Hangop met vanille, rabarber en amandelcrackers
Ingrediënten
4 personen
Yoghurt
1 l
Water
0,3 l
Kristalsuiker
6 el
Citroen
1
Gember
40 g
Rabarber
300 g
Room
2 dl
Vanillestok
1
Bloemsuiker
40 g
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Esdoornsiroop
50 ml
Kaneel
1 snuifje
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Amandelschilfers
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Hangop met vanille en rabarber
1 l Yoghurt
1
Spoel een neteldoek met proper water en wring hem uit. Leg de doek in een zeefje en giet de yoghurt erin. Laat de yoghurt een nachtje uitlekken in de koelkast met wat gewicht erop.
0,3 l Water, 6 el kristalsuiker, 1 citroen, 40 g gember
2
Breng het water met de suiker en het sap van een citroen aan de kook. Snijd de gember in plakken en voeg hem toe.
300 g Rabarber
3
Snijd de rabarber in stukken. Leg de stukken rabarber in het pocheervocht en laat hem afkoelen.
2 dl Room, 1 vanillestok, 40 g bloemsuiker
4
Klop de room met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje half op en spatel hem onder de hangop.
5
Schep een flinke lepel hangop met vanille op een bord. Schik de stukken rabarber op de hangop. Breek de amandelcracker in stukken en werk het dessertje ermee af.
Amandelcrackers
60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 ml esdoornsiroop, 1 snuifje kaneel, 50 g bloem, 1 tl maïzena
6
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg er de suiker en de esdoornsiroop aan toe. Voeg vervolgens het kaneelpoeder, de bloem en de maïzena toe en meng alles goed onder elkaar. Tot slot mag er nog een snuifje zout bij.
50 g amandelschilfers
7
Stort het beslag uit op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconematje. Verkruimel de amandelschilfers over het beslag en schuif het ovenplaatjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de amandelcrackers nadien afkoelen.
Hangop met vanille en rabarber
1 l Yoghurt
1
Spoel een neteldoek met proper water en wring hem uit. Leg de doek in een zeefje en giet de yoghurt erin. Laat de yoghurt een nachtje uitlekken in de koelkast met wat gewicht erop.
0,3 l Water, 6 el kristalsuiker, 1 citroen, 40 g gember
2
Breng het water met de suiker en het sap van een citroen aan de kook. Snijd de gember in plakken en voeg hem toe.
300 g Rabarber
3
Snijd de rabarber in stukken. Leg de stukken rabarber in het pocheervocht en laat hem afkoelen.
2 dl Room, 1 vanillestok, 40 g bloemsuiker
4
Klop de room met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje half op en spatel hem onder de hangop.
5
Schep een flinke lepel hangop met vanille op een bord. Schik de stukken rabarber op de hangop. Breek de amandelcracker in stukken en werk het dessertje ermee af.
Amandelcrackers
60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 ml esdoornsiroop, 1 snuifje kaneel, 50 g bloem, 1 tl maïzena
6
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg er de suiker en de esdoornsiroop aan toe. Voeg vervolgens het kaneelpoeder, de bloem en de maïzena toe en meng alles goed onder elkaar. Tot slot mag er nog een snuifje zout bij.
50 g amandelschilfers
7
Stort het beslag uit op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconematje. Verkruimel de amandelschilfers over het beslag en schuif het ovenplaatjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de amandelcrackers nadien afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Yoghurt
1 l
Water
0,3 l
Kristalsuiker
6 el
Citroen
1
Gember
40 g
Rabarber
300 g
Room
2 dl
Vanillestok
1
Bloemsuiker
40 g
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Esdoornsiroop
50 ml
Kaneel
1 snuifje
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Amandelschilfers
50 g
Hangop met vanille, rabarber en amandelcrackers
Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om met iets heerlijks uit de hoek te komen. Deze stevige vanilleyoghurt met gepocheerde rabarber en een krokant amandelkoekje is daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt niet meteen een dessert, want de yoghurt moet eerst een nachtje uitlekken, maar daarna is het heel eenvoudig. Dit kan echt iedereen!Instructies
Hangop met vanille en rabarber
1 l Yoghurt
1
Spoel een neteldoek met proper water en wring hem uit. Leg de doek in een zeefje en giet de yoghurt erin. Laat de yoghurt een nachtje uitlekken in de koelkast met wat gewicht erop.
0,3 l Water, 6 el kristalsuiker, 1 citroen, 40 g gember
2
Breng het water met de suiker en het sap van een citroen aan de kook. Snijd de gember in plakken en voeg hem toe.
300 g Rabarber
3
Snijd de rabarber in stukken. Leg de stukken rabarber in het pocheervocht en laat hem afkoelen.
2 dl Room, 1 vanillestok, 40 g bloemsuiker
4
Klop de room met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje half op en spatel hem onder de hangop.
5
Schep een flinke lepel hangop met vanille op een bord. Schik de stukken rabarber op de hangop. Breek de amandelcracker in stukken en werk het dessertje ermee af.
Amandelcrackers
60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 ml esdoornsiroop, 1 snuifje kaneel, 50 g bloem, 1 tl maïzena
6
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg er de suiker en de esdoornsiroop aan toe. Voeg vervolgens het kaneelpoeder, de bloem en de maïzena toe en meng alles goed onder elkaar. Tot slot mag er nog een snuifje zout bij.
50 g amandelschilfers
7
Stort het beslag uit op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconematje. Verkruimel de amandelschilfers over het beslag en schuif het ovenplaatjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de amandelcrackers nadien afkoelen.