Uienconfituur
Uienconfituur
Uienconfituur
Uienconfituur
Ingrediënten
4 personen
Rode uien
3
Boter
50 g
Veenbessen
300 g
Kristalsuiker
4 el
Frambozenazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Uienconfituur
3 rode uien
1
Pel de uien en snij ze in halve ringen.
50 g boter
2
Smelt de boter in een pot en stoof de uiringen.
300 g veenbessen
3
Doe de bevroren veenbessen bij in de pot en roer ze onder de uien.
4 el kristalsuiker
4
Voeg enkele flinke lepels suiker toe en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.
1 scheutje frambozenazijn, peper, zout
5
Voeg een flinke scheut frambozenazijn toe aan de ingekookte massa en kruid af met peper en zout.
6
Doe de confituur in een glazen bokaal.
Uienconfituur
3 rode uien
1
Pel de uien en snij ze in halve ringen.
50 g boter
2
Smelt de boter in een pot en stoof de uiringen.
300 g veenbessen
3
Doe de bevroren veenbessen bij in de pot en roer ze onder de uien.
4 el kristalsuiker
4
Voeg enkele flinke lepels suiker toe en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.
1 scheutje frambozenazijn, peper, zout
5
Voeg een flinke scheut frambozenazijn toe aan de ingekookte massa en kruid af met peper en zout.
6
Doe de confituur in een glazen bokaal.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Rode uien
3
Boter
50 g
Veenbessen
300 g
Kristalsuiker
4 el
Frambozenazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Uienconfituur
In een bijzondere aflevering geeft Jeroen Meus je inspiratie om een feestelijke geschenkenmand samen te stellen, gevuld met allerhande zelfbereide producten. Hij krijgt daarbij de hulp van Jonas, voor wie het een droom was om met Jeroen in de keuken te staan.Instructies
Uienconfituur
3 rode uien
1
Pel de uien en snij ze in halve ringen.
50 g boter
2
Smelt de boter in een pot en stoof de uiringen.
300 g veenbessen
3
Doe de bevroren veenbessen bij in de pot en roer ze onder de uien.
4 el kristalsuiker
4
Voeg enkele flinke lepels suiker toe en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.
1 scheutje frambozenazijn, peper, zout
5
Voeg een flinke scheut frambozenazijn toe aan de ingekookte massa en kruid af met peper en zout.
6
Doe de confituur in een glazen bokaal.