Empanada's met spinazie, champignons en blauwe kaas
Empanada's met spinazie, champignons en blauwe kaas
Gebakken deegpakketjes met een vulling van spinazie, champignons en wat blauwe kaas.
Empanada's met spinazie, champignons en blauwe kaas
Empanada's met spinazie, champignons en blauwe kaas
Gebakken deegpakketjes met een vulling van spinazie, champignons en wat blauwe kaas.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
300 g
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Water
110 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boschampignons
200 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Spinazie
200 g
Look
1 teentje
Blauwe kaas
150 g
Ricotta
2 el
Balsamico
1 scheutje
Rozemarijn
Oregano
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
200 g boschampignons
2
Snijd de champignons grof en bak ze in boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Snijd de look en de sjalot fijn en voeg ze toe.
rozemarijn, oregano, tijm
4
Snijd de rozemarijn, de oregano en de tijm fijn, en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
5
Mix de champignons kort in de blender en laat ze afkoelen.
200 g spinazie, 1 teentje Look
6
Stoof de spinazie met fijngesneden look in boter en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
300 g bloem, 100 g boter, 1 snuifje zout, 110 g Water
7
Doe de bloem met de boter, een snuif zout en het water in een kom en kneed het deeg.
8
Hak de spinazie fijn en meng met de champignons. Laat afkoelen.
150 g blauwe kaas, 2 el ricotta
9
Verbrokkel de blauwe kaas bij de spinazie en de champignons en meng er de ricotta onder.
1 scheutje balsamico
10
Breng op smaak met wat balsamico en peper en zout.
11
Bestuif een werkvlak met bloem. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels met diameter 10 cm uit.
12
Rol de cirkels wat verder uit en schep een beetje vulling in het midden.
13
Plooi het deeg dubbel en duw de randen aan met een vork.
14
Leg de empanada’s op een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
15
Kluts de eidooier met de melk en wrijf de empanada’s ermee in. Bak de empanada’s 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
200 g boschampignons
2
Snijd de champignons grof en bak ze in boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Snijd de look en de sjalot fijn en voeg ze toe.
rozemarijn, oregano, tijm
4
Snijd de rozemarijn, de oregano en de tijm fijn, en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
5
Mix de champignons kort in de blender en laat ze afkoelen.
200 g spinazie, 1 teentje Look
6
Stoof de spinazie met fijngesneden look in boter en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
300 g bloem, 100 g boter, 1 snuifje zout, 110 g Water
7
Doe de bloem met de boter, een snuif zout en het water in een kom en kneed het deeg.
8
Hak de spinazie fijn en meng met de champignons. Laat afkoelen.
150 g blauwe kaas, 2 el ricotta
9
Verbrokkel de blauwe kaas bij de spinazie en de champignons en meng er de ricotta onder.
1 scheutje balsamico
10
Breng op smaak met wat balsamico en peper en zout.
11
Bestuif een werkvlak met bloem. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels met diameter 10 cm uit.
12
Rol de cirkels wat verder uit en schep een beetje vulling in het midden.
13
Plooi het deeg dubbel en duw de randen aan met een vork.
14
Leg de empanada’s op een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
15
Kluts de eidooier met de melk en wrijf de empanada’s ermee in. Bak de empanada’s 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloem
300 g
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Water
110 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boschampignons
200 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Spinazie
200 g
Look
1 teentje
Blauwe kaas
150 g
Ricotta
2 el
Balsamico
1 scheutje
Rozemarijn
Oregano
Empanada's met spinazie, champignons en blauwe kaas
Gebakken deegpakketjes met een vulling van spinazie, champignons en wat blauwe kaas.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
200 g boschampignons
2
Snijd de champignons grof en bak ze in boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Snijd de look en de sjalot fijn en voeg ze toe.
rozemarijn, oregano, tijm
4
Snijd de rozemarijn, de oregano en de tijm fijn, en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
5
Mix de champignons kort in de blender en laat ze afkoelen.
200 g spinazie, 1 teentje Look
6
Stoof de spinazie met fijngesneden look in boter en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
300 g bloem, 100 g boter, 1 snuifje zout, 110 g Water
7
Doe de bloem met de boter, een snuif zout en het water in een kom en kneed het deeg.
8
Hak de spinazie fijn en meng met de champignons. Laat afkoelen.
150 g blauwe kaas, 2 el ricotta
9
Verbrokkel de blauwe kaas bij de spinazie en de champignons en meng er de ricotta onder.
1 scheutje balsamico
10
Breng op smaak met wat balsamico en peper en zout.
11
Bestuif een werkvlak met bloem. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels met diameter 10 cm uit.
12
Rol de cirkels wat verder uit en schep een beetje vulling in het midden.
13
Plooi het deeg dubbel en duw de randen aan met een vork.
14
Leg de empanada’s op een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
15
Kluts de eidooier met de melk en wrijf de empanada’s ermee in. Bak de empanada’s 20 minuten in de oven.