Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
200 g boschampignons
2
Snijd de champignons grof en bak ze in boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Snijd de look en de sjalot fijn en voeg ze toe.
rozemarijn, oregano, tijm
4
Snijd de rozemarijn, de oregano en de tijm fijn, en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
5
Mix de champignons kort in de blender en laat ze afkoelen.
200 g spinazie, 1 teentje Look
6
Stoof de spinazie met fijngesneden look in boter en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
300 g bloem, 100 g boter, 1 snuifje zout, 110 g Water
7
Doe de bloem met de boter, een snuif zout en het water in een kom en kneed het deeg.
8
Hak de spinazie fijn en meng met de champignons. Laat afkoelen.
150 g blauwe kaas, 2 el ricotta
9
Verbrokkel de blauwe kaas bij de spinazie en de champignons en meng er de ricotta onder.
1 scheutje balsamico
10
Breng op smaak met wat balsamico en peper en zout.
11
Bestuif een werkvlak met bloem. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels met diameter 10 cm uit.
12
Rol de cirkels wat verder uit en schep een beetje vulling in het midden.
13
Plooi het deeg dubbel en duw de randen aan met een vork.
14
Leg de empanada’s op een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
15