Eierkoeken
Eierkoeken
Vandaag maken we een heerlijke zoete traktatie: luchtige eierkoeken gevuld met een romige vanille-botercrème. De eierkoeken worden goudbruin gebakken in de oven en krijgen een zachte, smeuïge vulling van botercrème met een vleugje citroen voor extra frisheid. Afgewerkt met een laagje bloemsuiker zijn deze koekjes perfect voor bij de koffie, een feestje of gewoon als verwenmomentje. Smullen gegarandeerd!
Eierkoeken
Eierkoeken
Vandaag maken we een heerlijke zoete traktatie: luchtige eierkoeken gevuld met een romige vanille-botercrème. De eierkoeken worden goudbruin gebakken in de oven en krijgen een zachte, smeuïge vulling van botercrème met een vleugje citroen voor extra frisheid. Afgewerkt met een laagje bloemsuiker zijn deze koekjes perfect voor bij de koffie, een feestje of gewoon als verwenmomentje. Smullen gegarandeerd!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
300 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
210 g
Bloem
40 g
Melk
0,1 l
Bakpoeder
10 g
Zout
1 snuifje
Eieren
3
Melk
0,2 l
Vanillestokje
1
Boter
200 g
Bloemsuiker
200 g
Citroen zeste
Benodigdheden
Keukenmachine met k vormig hulpstuk, spuitzak
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
3 eieren, 210 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met het K-vormig hulpstuk.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 10 g bakpoeder
3
Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe en laat weer even mengen.
0,1 l melk
4
Doe de melk erbij en laat nog eens 5 minuten draaien.
5
Schep het beslag in een spuitzak en laat 15 minuten rusten.
0,2 l melk, 40 g bloem
6
Warm de melk met de bloem al roerend op tot de massa begint in te dikken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
200 g boter, 1 vanillestokje, 200 g bloemsuiker
7
Klop de boter met het K-vormig hulpstuk tot een witte massa in de keukenmachine. Voeg de zaadjes van een vanillestok en de bloemsuiker toe.
Citroen zeste
8
Meng de afgekoelde, ingedikte melk eronder en rasp er wat citroenzeste bij.
9
Schep de botercrème in een spuitzak en laat hem even opstijven in de koelkast.
10
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ovale cirkels op het bakpapier. Hou voldoende plaats tussen elke koek.
11
Bak de eierkoeken ongeveer 8 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
12
Spuit wat botercrème op de platte kant van een koek en leg er een tweede bovenop. Werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
3 eieren, 210 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met het K-vormig hulpstuk.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 10 g bakpoeder
3
Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe en laat weer even mengen.
0,1 l melk
4
Doe de melk erbij en laat nog eens 5 minuten draaien.
5
Schep het beslag in een spuitzak en laat 15 minuten rusten.
0,2 l melk, 40 g bloem
6
Warm de melk met de bloem al roerend op tot de massa begint in te dikken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
200 g boter, 1 vanillestokje, 200 g bloemsuiker
7
Klop de boter met het K-vormig hulpstuk tot een witte massa in de keukenmachine. Voeg de zaadjes van een vanillestok en de bloemsuiker toe.
Citroen zeste
8
Meng de afgekoelde, ingedikte melk eronder en rasp er wat citroenzeste bij.
9
Schep de botercrème in een spuitzak en laat hem even opstijven in de koelkast.
10
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ovale cirkels op het bakpapier. Hou voldoende plaats tussen elke koek.
11
Bak de eierkoeken ongeveer 8 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
12
Spuit wat botercrème op de platte kant van een koek en leg er een tweede bovenop. Werk af met bloemsuiker.