Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
3 eieren, 210 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met het K-vormig hulpstuk.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 10 g bakpoeder
3
Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe en laat weer even mengen.
0,1 l melk
4
Doe de melk erbij en laat nog eens 5 minuten draaien.
5
Schep het beslag in een spuitzak en laat 15 minuten rusten.
0,2 l melk, 40 g bloem
6
Warm de melk met de bloem al roerend op tot de massa begint in te dikken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
200 g boter, 1 vanillestokje, 200 g bloemsuiker
7
Klop de boter met het K-vormig hulpstuk tot een witte massa in de keukenmachine. Voeg de zaadjes van een vanillestok en de bloemsuiker toe.
Citroen zeste
8
Meng de afgekoelde, ingedikte melk eronder en rasp er wat citroenzeste bij.
9
Schep de botercrème in een spuitzak en laat hem even opstijven in de koelkast.
10
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ovale cirkels op het bakpapier. Hou voldoende plaats tussen elke koek.
11
Bak de eierkoeken ongeveer 8 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
12