Nectarinetaart
Nectarinetaart
Nectarinetaart
Nectarinetaart
Ingrediënten
4 personen
Ei
1
Witte suiker
60 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Bloem
90 g
Amandelextract
1 dopje
Bladerdeeg
1
Maïzena
1 el
Nectarines
1.000 g
Violette-snoepjes
100 g
Boter
1 een flinke klont
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ei, 60 g witte suiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 dopje amandelextract
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
1 bladerdeeg
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
1 el maïzena, 1.000 g nectarines
3
Snijd de nectarines van de pit en vervolgens in partjes. Doe ze in een mengkom en voeg er maïzena aan toe. Zorg dat de partjes fruit een coating van maïzena krijgen, dit zal ervoor zorgen dat de nectarines tijdens het bakken niet te veel vocht zullen afgeven.
100 g violette-snoepjes, 1 een flinke klont boter
4
Doe de violettesnoepjes in de vijzel en maal ze tot poeder. Meng het poeder tot slot onder de nectarines en stort het uit in de taartvorm. Neem wat boter en verdeel verschillende kleine klontjes willekeurig over de taart.
5
Schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
6
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. De taart kan zowel warm als koud geserveerd worden.
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
1 ei, 60 g witte suiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 dopje amandelextract
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
1 bladerdeeg
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
1 el maïzena, 1.000 g nectarines
3
Snijd de nectarines van de pit en vervolgens in partjes. Doe ze in een mengkom en voeg er maïzena aan toe. Zorg dat de partjes fruit een coating van maïzena krijgen, dit zal ervoor zorgen dat de nectarines tijdens het bakken niet te veel vocht zullen afgeven.
100 g violette-snoepjes, 1 een flinke klont boter
4
Doe de violettesnoepjes in de vijzel en maal ze tot poeder. Meng het poeder tot slot onder de nectarines en stort het uit in de taartvorm. Neem wat boter en verdeel verschillende kleine klontjes willekeurig over de taart.
5
Schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
6
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. De taart kan zowel warm als koud geserveerd worden.
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ei
1
Witte suiker
60 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Bloem
90 g
Amandelextract
1 dopje
Bladerdeeg
1
Maïzena
1 el
Nectarines
1.000 g
Violette-snoepjes
100 g
Boter
1 een flinke klont
Nectarinetaart
'Less is more' moet Jeroen gedacht hebben toen hij dit gerechtje bedacht. Een simpel taartje met een heerlijk zomers stuk fruit: de nectarine. Een taartje met een dun laagje frangipane onderaan en lekker veel nectarines bovenaan. Voor dit dessertje hoef je heus geen topchef te zijn om een prachtig resultaat te krijgen.Instructies
1 ei, 60 g witte suiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 dopje amandelextract
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
1 bladerdeeg
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
1 el maïzena, 1.000 g nectarines
3
Snijd de nectarines van de pit en vervolgens in partjes. Doe ze in een mengkom en voeg er maïzena aan toe. Zorg dat de partjes fruit een coating van maïzena krijgen, dit zal ervoor zorgen dat de nectarines tijdens het bakken niet te veel vocht zullen afgeven.
100 g violette-snoepjes, 1 een flinke klont boter
4
Doe de violettesnoepjes in de vijzel en maal ze tot poeder. Meng het poeder tot slot onder de nectarines en stort het uit in de taartvorm. Neem wat boter en verdeel verschillende kleine klontjes willekeurig over de taart.
5
Schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
6
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. De taart kan zowel warm als koud geserveerd worden.