Instructies
4 personen
1 ei, 60 g witte suiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 dopje amandelextract
1
Doe het ei, de suiker, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem en het amandelextract in een kom en meng alles goed. Zet het frangipanebeslag even apart.
1 bladerdeeg
2
Vet de taartvorm eerst in met wat boter en bedek ze vervolgens met het vel bladerdeeg. Snijd eventueel het overtollige deeg weg, prik er gaatjes in en bedek de volledige taartbodem nu met het frangipanebeslag.
1 el maïzena, 1.000 g nectarines
3
Snijd de nectarines van de pit en vervolgens in partjes. Doe ze in een mengkom en voeg er maïzena aan toe. Zorg dat de partjes fruit een coating van maïzena krijgen, dit zal ervoor zorgen dat de nectarines tijdens het bakken niet te veel vocht zullen afgeven.
100 g violette-snoepjes, 1 een flinke klont boter
4
Doe de violettesnoepjes in de vijzel en maal ze tot poeder. Meng het poeder tot slot onder de nectarines en stort het uit in de taartvorm. Neem wat boter en verdeel verschillende kleine klontjes willekeurig over de taart.
5
Schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
6