Kippenbouillon
Kippenbouillon
Kippenbouillon
Kippenbouillon
Ingrediënten
4 personen
Water
3 l
Preistengels
4
Selder
6 stengels
Wortels
4
Ajuinen
4
Bol look
0,5
Tijm
4 takjes
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Benodigdheden
Een schuimspaan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.
Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Water
3 l
Preistengels
4
Selder
6 stengels
Wortels
4
Ajuinen
4
Bol look
0,5
Tijm
4 takjes
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Kippenbouillon
Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen.Instructies
Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.