Venkelsoep met gegrilde merguez
Venkelsoep met gegrilde merguez
Venkelsoep met gegrilde merguez
Venkelsoep met gegrilde merguez
Ingrediënten
4 personen
Zout
Ajuinen
2
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Prei
1 stengel
Selderstengels
Zoete aardappelen
1
Venkels
1,5
Look
3 teentjes
Venkelzaad
1 flinke snuif
Tahini
1 een flinke eetlepel
Steranijs
2
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Laurierblaadjes
Peper
Za'atar
1 flinke snuif
Za'atar
1 snuifje
Merguezworstjes
8
Jalapenopeper
1
Zure room
Benodigdheden
Een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
zout
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Breng een pot met gezouten water aan de kook.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Laat wat vetstof heet worden in een andere ruime pot en stoof er de uien in aan.
1 stengel prei, selderstengels
4
Spoel de prei en de stengels selder onder koud water. Bewaar de kont van de selder voor later. Snijd de groenten grof en voeg ze toe aan de stovende ui.
1 Zoete aardappelen
5
Schil de zoete aardappelen en snijd hem in blokjes. Laat de zoete aardappel meestoven.
6
Schil de kont van de selder en voeg hem toe aan de groenten voor extra smaak.
1 venkel
7
Snijd de venkel grof en laat de stukken meestoven met de andere groenten.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 flinke snuif Venkelzaad, 1 een flinke eetlepel tahini, 2 Steranijs
9
Breng de stovende groenten verder op smaak met een flinke snuif gemalen venkelzaad, een flinke eetlepel tahin en de steranijs.
3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, laurierblaadjes, peper, zout, 1 flinke snuif Za'atar
10
Voeg er de groentebouillon aan toe, gevolgd door een bouquet garni van tijm, rozemarijn, verse oregano en laurierblaadjes. Kruid de soep met peper, zout en de za’atar. Breng de soep aan de kook.
11
Laat de soep een uurtje rustig pruttelen.
0,5 venkels
12
Snijd de rest van de venkel in repen en kook hem gaar in de kookpot met gezouten water. Giet hem vervolgens af.
8 merguezworstjes, olijfolie
13
Druppel wat olijfolie over de merguez en gril ze op de hete grill.
14
Haal de steranijs en de bouquet garni uit de soep als ze gaar is en zet er de mixer in. Mix de soep glad.
15
Voeg er vervolgens de gare repen venkel aan toe en meng onder de soep.
16
Snijd de gare worstjes in stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.
1 jalapenopeper, Zure room, oregano, 1 een extra likje olijfolie, 1 snuifje Za'atar
17
Serveer de soep in een kommetje. Snijd de jalapeno in fijne schijfjes. Roer de zure room los. Werk de soep af met de zure room, enkele fijne schijfjes jalapeño, enkele takjes oregano, een likje olijfolie en een snuifje za’atar.
zout
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Breng een pot met gezouten water aan de kook.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Laat wat vetstof heet worden in een andere ruime pot en stoof er de uien in aan.
1 stengel prei, selderstengels
4
Spoel de prei en de stengels selder onder koud water. Bewaar de kont van de selder voor later. Snijd de groenten grof en voeg ze toe aan de stovende ui.
1 Zoete aardappelen
5
Schil de zoete aardappelen en snijd hem in blokjes. Laat de zoete aardappel meestoven.
6
Schil de kont van de selder en voeg hem toe aan de groenten voor extra smaak.
1 venkel
7
Snijd de venkel grof en laat de stukken meestoven met de andere groenten.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 flinke snuif Venkelzaad, 1 een flinke eetlepel tahini, 2 Steranijs
9
Breng de stovende groenten verder op smaak met een flinke snuif gemalen venkelzaad, een flinke eetlepel tahin en de steranijs.
3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, laurierblaadjes, peper, zout, 1 flinke snuif Za'atar
10
Voeg er de groentebouillon aan toe, gevolgd door een bouquet garni van tijm, rozemarijn, verse oregano en laurierblaadjes. Kruid de soep met peper, zout en de za’atar. Breng de soep aan de kook.
11
Laat de soep een uurtje rustig pruttelen.
0,5 venkels
12
Snijd de rest van de venkel in repen en kook hem gaar in de kookpot met gezouten water. Giet hem vervolgens af.
8 merguezworstjes, olijfolie
13
Druppel wat olijfolie over de merguez en gril ze op de hete grill.
14
Haal de steranijs en de bouquet garni uit de soep als ze gaar is en zet er de mixer in. Mix de soep glad.
15
Voeg er vervolgens de gare repen venkel aan toe en meng onder de soep.
16
Snijd de gare worstjes in stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.
1 jalapenopeper, Zure room, oregano, 1 een extra likje olijfolie, 1 snuifje Za'atar
17
Serveer de soep in een kommetje. Snijd de jalapeno in fijne schijfjes. Roer de zure room los. Werk de soep af met de zure room, enkele fijne schijfjes jalapeño, enkele takjes oregano, een likje olijfolie en een snuifje za’atar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Zout
Ajuinen
2
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Prei
1 stengel
Selderstengels
Zoete aardappelen
1
Venkels
1,5
Look
3 teentjes
Venkelzaad
1 flinke snuif
Tahini
1 een flinke eetlepel
Steranijs
2
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Laurierblaadjes
Peper
Za'atar
1 flinke snuif
Za'atar
1 snuifje
Merguezworstjes
8
Jalapenopeper
1
Zure room
Venkelsoep met gegrilde merguez
Een heerlijke venkelsoep met prei boordevol heerlijke garnituren. Deze maaltijdsoep is ideaal als lunch of voor de avonden waarop het allemaal snel moet gaan.Instructies
zout
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Breng een pot met gezouten water aan de kook.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Laat wat vetstof heet worden in een andere ruime pot en stoof er de uien in aan.
1 stengel prei, selderstengels
4
Spoel de prei en de stengels selder onder koud water. Bewaar de kont van de selder voor later. Snijd de groenten grof en voeg ze toe aan de stovende ui.
1 Zoete aardappelen
5
Schil de zoete aardappelen en snijd hem in blokjes. Laat de zoete aardappel meestoven.
6
Schil de kont van de selder en voeg hem toe aan de groenten voor extra smaak.
1 venkel
7
Snijd de venkel grof en laat de stukken meestoven met de andere groenten.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 flinke snuif Venkelzaad, 1 een flinke eetlepel tahini, 2 Steranijs
9
Breng de stovende groenten verder op smaak met een flinke snuif gemalen venkelzaad, een flinke eetlepel tahin en de steranijs.
3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, laurierblaadjes, peper, zout, 1 flinke snuif Za'atar
10
Voeg er de groentebouillon aan toe, gevolgd door een bouquet garni van tijm, rozemarijn, verse oregano en laurierblaadjes. Kruid de soep met peper, zout en de za’atar. Breng de soep aan de kook.
11
Laat de soep een uurtje rustig pruttelen.
0,5 venkels
12
Snijd de rest van de venkel in repen en kook hem gaar in de kookpot met gezouten water. Giet hem vervolgens af.
8 merguezworstjes, olijfolie
13
Druppel wat olijfolie over de merguez en gril ze op de hete grill.
14
Haal de steranijs en de bouquet garni uit de soep als ze gaar is en zet er de mixer in. Mix de soep glad.
15
Voeg er vervolgens de gare repen venkel aan toe en meng onder de soep.
16
Snijd de gare worstjes in stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.
1 jalapenopeper, Zure room, oregano, 1 een extra likje olijfolie, 1 snuifje Za'atar
17
Serveer de soep in een kommetje. Snijd de jalapeno in fijne schijfjes. Roer de zure room los. Werk de soep af met de zure room, enkele fijne schijfjes jalapeño, enkele takjes oregano, een likje olijfolie en een snuifje za’atar.