dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst (thumbnail)Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

40m
19
95%
21.4K
Recepten

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Breid je groentegamma uit en ga aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. Jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas en kokos.
Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst (thumbnail)Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

40m
19
95%
21.4K
Recepten

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Breid je groentegamma uit en ga aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. Jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas en kokos.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling95%
Aantal likes21.4K

Ingrediënten

4 personen
Arachideolie
Ajuinen
2
Citroengras
1 stengel
Ananas
1 blikje
Gele currypasta
1 tl
Limoenblaadjes
8
Kurkuma
2 snuifjes
Zout
Basmatirijst
125 g
Boksoialternatief: paksoi
4
Boter
Water
1 scheutje
Peper
Ketjap manis
4 el
Maïzena
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Kippendijenvlees
600 g
Korianderoptioneel
Kokosmelkblik
1

Benodigdheden

Blender, zeef, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De currysaus

arachideolie, 2 ajuinen
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
1 stengel Citroengras
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.
1 blikje ananas
3
Giet de stukjes ananas door een zeefje en vang het sap op in een kom. Dit heb je later nodig. Stoof de stukjes ananas mee aan.
1 tl gele currypasta, 4 limoenblaadjes, 1 snuifje kurkuma
4
Voeg de currypasta toe en roer onder de ui en ananas. Voeg de limoenblaadjes toe en kruid rijkelijk met kurkuma. Laat even stoven.
1 kokosmelk
5
Giet de kokosmelk erbij en laat de currysaus nog even op een zacht vuur staan.

De rijst en boksoi

arachideolie
6
Snipper de rest van de ui fijn en stoof aan in een pan met arachideolie.
zout, 125 g basmatirijst
7
Voeg de rijst toe, laat even meestoven en blus met het dubbele aan water. Kruid met een flinke snuif zout. Zet daarna het deksel op de pan en gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
4 boksoi, boter
8
Spoel intussen de boksoi en snijd in twee. Stoof de groente aan in een pan met boter.
1 scheutje Water, peper, zout, 4 el Ketjap Manis
9
Doe een scheutje water bij de boksoi. Kruid met peper en zout en voeg ook de ketjap toe. Laat de boksoi kort garen en karamelliseren onder een deksel.

De gepaneerde kip

1 el maïzena, 1 snuifje kippenkruiden, 600 g kippendijen
10
Neem een kom, doe er een paar lepels maizena in en doe er kippenkruiden bij. Snijd de kip in lapjes en wentel ze in de maizena.
arachideolie
11
Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Bak de stukjes gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin.

Afwerking

12
Mix de currysaus fijn in een blender. Giet de saus door een zeef. Voeg naar eigen smaak extra zout toe.
koriander
13
Schep een lepel rijst op een bord, samen met wat van de gekaramelliseerde boksoi. Leg er een paar stukjes krokante kip bij en lepel tot slot de currysaus erbij. Lekker met koriander.
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.

Instructies

De currysaus

arachideolie, 2 ajuinen
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
1 stengel Citroengras
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.
1 blikje ananas
3
Giet de stukjes ananas door een zeefje en vang het sap op in een kom. Dit heb je later nodig. Stoof de stukjes ananas mee aan.
1 tl gele currypasta, 4 limoenblaadjes, 1 snuifje kurkuma
4
Voeg de currypasta toe en roer onder de ui en ananas. Voeg de limoenblaadjes toe en kruid rijkelijk met kurkuma. Laat even stoven.
1 kokosmelk
5
Giet de kokosmelk erbij en laat de currysaus nog even op een zacht vuur staan.

De rijst en boksoi

arachideolie
6
Snipper de rest van de ui fijn en stoof aan in een pan met arachideolie.
zout, 125 g basmatirijst
7
Voeg de rijst toe, laat even meestoven en blus met het dubbele aan water. Kruid met een flinke snuif zout. Zet daarna het deksel op de pan en gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
4 boksoi, boter
8
Spoel intussen de boksoi en snijd in twee. Stoof de groente aan in een pan met boter.
1 scheutje Water, peper, zout, 4 el Ketjap Manis
9
Doe een scheutje water bij de boksoi. Kruid met peper en zout en voeg ook de ketjap toe. Laat de boksoi kort garen en karamelliseren onder een deksel.

De gepaneerde kip

1 el maïzena, 1 snuifje kippenkruiden, 600 g kippendijen
10
Neem een kom, doe er een paar lepels maizena in en doe er kippenkruiden bij. Snijd de kip in lapjes en wentel ze in de maizena.
arachideolie
11
Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Bak de stukjes gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin.

Afwerking

12
Mix de currysaus fijn in een blender. Giet de saus door een zeef. Voeg naar eigen smaak extra zout toe.
koriander
13
Schep een lepel rijst op een bord, samen met wat van de gekaramelliseerde boksoi. Leg er een paar stukjes krokante kip bij en lepel tot slot de currysaus erbij. Lekker met koriander.
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst (thumbnail)Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst
4 personen
40m
Ingrediënten
Arachideolie
Ajuinen
2
Citroengras
1 stengel
Ananas
1 blikje
Gele currypasta
1 tl
Limoenblaadjes
8
Kurkuma
2 snuifjes
Zout
Basmatirijst
125 g
Boksoialternatief: paksoi
4
Boter
Water
1 scheutje
Peper
Ketjap manis
4 el
Maïzena
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Kippendijenvlees
600 g
Korianderoptioneel
Kokosmelkblik
1

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Breid je groentegamma uit en ga aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. Jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas en kokos.
Instructies

De currysaus

arachideolie, 2 ajuinen
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
1 stengel Citroengras
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.
1 blikje ananas
3
Giet de stukjes ananas door een zeefje en vang het sap op in een kom. Dit heb je later nodig. Stoof de stukjes ananas mee aan.
1 tl gele currypasta, 4 limoenblaadjes, 1 snuifje kurkuma
4
Voeg de currypasta toe en roer onder de ui en ananas. Voeg de limoenblaadjes toe en kruid rijkelijk met kurkuma. Laat even stoven.
1 kokosmelk
5
Giet de kokosmelk erbij en laat de currysaus nog even op een zacht vuur staan.

De rijst en boksoi

arachideolie
6
Snipper de rest van de ui fijn en stoof aan in een pan met arachideolie.
zout, 125 g basmatirijst
7
Voeg de rijst toe, laat even meestoven en blus met het dubbele aan water. Kruid met een flinke snuif zout. Zet daarna het deksel op de pan en gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
4 boksoi, boter
8
Spoel intussen de boksoi en snijd in twee. Stoof de groente aan in een pan met boter.
1 scheutje Water, peper, zout, 4 el Ketjap Manis
9
Doe een scheutje water bij de boksoi. Kruid met peper en zout en voeg ook de ketjap toe. Laat de boksoi kort garen en karamelliseren onder een deksel.

De gepaneerde kip

1 el maïzena, 1 snuifje kippenkruiden, 600 g kippendijen
10
Neem een kom, doe er een paar lepels maizena in en doe er kippenkruiden bij. Snijd de kip in lapjes en wentel ze in de maizena.
arachideolie
11
Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Bak de stukjes gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin.

Afwerking

12
Mix de currysaus fijn in een blender. Giet de saus door een zeef. Voeg naar eigen smaak extra zout toe.
koriander
13
Schep een lepel rijst op een bord, samen met wat van de gekaramelliseerde boksoi. Leg er een paar stukjes krokante kip bij en lepel tot slot de currysaus erbij. Lekker met koriander.