Instructies
4 personen
De currysaus
arachideolie, 2 ajuinen
1
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van alle uien fijn en stoof aan.
1 stengel Citroengras
2
Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.
1 blikje ananas
3
Giet de stukjes ananas door een zeefje en vang het sap op in een kom. Dit heb je later nodig. Stoof de stukjes ananas mee aan.
1 tl gele currypasta, 4 limoenblaadjes, 1 snuifje kurkuma
4
Voeg de currypasta toe en roer onder de ui en ananas. Voeg de limoenblaadjes toe en kruid rijkelijk met kurkuma. Laat even stoven.
1 kokosmelk
5
Giet de kokosmelk erbij en laat de currysaus nog even op een zacht vuur staan.
De rijst en boksoi
arachideolie
6
Snipper de rest van de ui fijn en stoof aan in een pan met arachideolie.
zout, 125 g basmatirijst
7
Voeg de rijst toe, laat even meestoven en blus met het dubbele aan water. Kruid met een flinke snuif zout. Zet daarna het deksel op de pan en gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
4 boksoi, boter
8
Spoel intussen de boksoi en snijd in twee. Stoof de groente aan in een pan met boter.
1 scheutje Water, peper, zout, 4 el Ketjap Manis
9
Doe een scheutje water bij de boksoi. Kruid met peper en zout en voeg ook de ketjap toe. Laat de boksoi kort garen en karamelliseren onder een deksel.
De gepaneerde kip
1 el maïzena, 1 snuifje kippenkruiden, 600 g kippendijen
10
Neem een kom, doe er een paar lepels maizena in en doe er kippenkruiden bij. Snijd de kip in lapjes en wentel ze in de maizena.
arachideolie
11
Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Bak de stukjes gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin.
Afwerking
12
Mix de currysaus fijn in een blender. Giet de saus door een zeef. Voeg naar eigen smaak extra zout toe.
koriander
13