Appeltaart met vanilleroom
Appeltaart met vanilleroom
Een gesloten appeltaart op basis van gistdeeg met een vulling van appelmoes, versierd met decorsuiker en geserveerd met vanilleroom.
Appeltaart met vanilleroom
Appeltaart met vanilleroom
Een gesloten appeltaart op basis van gistdeeg met een vulling van appelmoes, versierd met decorsuiker en geserveerd met vanilleroom.
Ingrediënten
4 personen
Appelsjonagold
6
Suiker
4 el
Vanillestokjede peul
1
Kaneelstokjes
2
Sinaasappel
1
Verse gist
42 g
Melk
0,05 l
Ei
1
Suiker
100 g
Bloem
475 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Malse boter
130 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Suikerdecorsuiker
60 g
Room
0,2 l
Vanillestokjede zaadjes
1
Bloemsuiker
50 g
Benodigdheden
Taartvorm, deegrol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
6 appels (jonagold)
2
Schil de appelen, snij ze in blokjes en stoof ze in boter.
1 sinaasappel, 1 vanillestokje (de peul), 4 el suiker, 2 kaneelstokjes
3
Voeg er de zestes en het sap van de sinaasappel, de peul van een vanillestok ( gebruik, de zaadjes voor de vanilleroom ), de suiker en de kaneelstokjes aan toe.
4
Zet een deksel op de pot en laat de appel platstoven.
0,05 l melk, 42 g verse gist
5
Warm de melk voor het deeg licht op en laat de gist erin oplossen.
1 ei, 100 g suiker
6
Meng het ei met de suiker in de keukenmachine.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 130 g malse boter
7
Voeg er de melk met de gist aan toe, gevolgd door de bloem met het zout en het bakpoeder en als laatste de boter.
8
Laat het deeg mengen tot het van de randen van de kom loslaat.
9
Laat de appelmoes afkoelen.
10
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
11
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee.
12
Snij het overtollige deeg weg en maak met het overschot een nieuwe bol deeg.
13
Prik gaatjes in de bodem van deeg.
14
Rol de rest van het deeg ook dun uit.
15
Schep de afgekoelde appelmoes in de taartvorm en leg er de tweede lap deeg bovenop.
16
Duw de randen mooi aan en snij het overtollige deeg weg of ga met een deegrol over de randen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
17
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de hele bovenkant van de taart in.
18
Maak met een mes of een schaar enkele inkepingen in het deksel.
60 g suiker (decorsuiker)
19
Strooi de suiker over de taart en bak de taart 45 minuten in de oven.
1 vanillestokje (de zaadjes), 50 g bloemsuiker, 0,2 l Room
20
Voeg de zaadjes van de vanillepeul en de bloemsuiker toe aan de slagroom en klop de room half op.
21
Laat de taart voledig afkoelen.
22
Serveer de vanilleroom bij een stuk appeltaart.
23
Werk af met een snuifje kaneelpoeder op de vanilleroom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
6 appels (jonagold)
2
Schil de appelen, snij ze in blokjes en stoof ze in boter.
1 sinaasappel, 1 vanillestokje (de peul), 4 el suiker, 2 kaneelstokjes
3
Voeg er de zestes en het sap van de sinaasappel, de peul van een vanillestok ( gebruik, de zaadjes voor de vanilleroom ), de suiker en de kaneelstokjes aan toe.
4
Zet een deksel op de pot en laat de appel platstoven.
0,05 l melk, 42 g verse gist
5
Warm de melk voor het deeg licht op en laat de gist erin oplossen.
1 ei, 100 g suiker
6
Meng het ei met de suiker in de keukenmachine.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 130 g malse boter
7
Voeg er de melk met de gist aan toe, gevolgd door de bloem met het zout en het bakpoeder en als laatste de boter.
8
Laat het deeg mengen tot het van de randen van de kom loslaat.
9
Laat de appelmoes afkoelen.
10
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
11
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee.
12
Snij het overtollige deeg weg en maak met het overschot een nieuwe bol deeg.
13
Prik gaatjes in de bodem van deeg.
14
Rol de rest van het deeg ook dun uit.
15
Schep de afgekoelde appelmoes in de taartvorm en leg er de tweede lap deeg bovenop.
16
Duw de randen mooi aan en snij het overtollige deeg weg of ga met een deegrol over de randen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
17
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de hele bovenkant van de taart in.
18
Maak met een mes of een schaar enkele inkepingen in het deksel.
60 g suiker (decorsuiker)
19
Strooi de suiker over de taart en bak de taart 45 minuten in de oven.
1 vanillestokje (de zaadjes), 50 g bloemsuiker, 0,2 l Room
20
Voeg de zaadjes van de vanillepeul en de bloemsuiker toe aan de slagroom en klop de room half op.
21
Laat de taart voledig afkoelen.
22
Serveer de vanilleroom bij een stuk appeltaart.
23
Werk af met een snuifje kaneelpoeder op de vanilleroom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Appelsjonagold
6
Suiker
4 el
Vanillestokjede peul
1
Kaneelstokjes
2
Sinaasappel
1
Verse gist
42 g
Melk
0,05 l
Ei
1
Suiker
100 g
Bloem
475 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Malse boter
130 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Suikerdecorsuiker
60 g
Room
0,2 l
Vanillestokjede zaadjes
1
Bloemsuiker
50 g
Appeltaart met vanilleroom
Een gesloten appeltaart op basis van gistdeeg met een vulling van appelmoes, versierd met decorsuiker en geserveerd met vanilleroom.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
6 appels (jonagold)
2
Schil de appelen, snij ze in blokjes en stoof ze in boter.
1 sinaasappel, 1 vanillestokje (de peul), 4 el suiker, 2 kaneelstokjes
3
Voeg er de zestes en het sap van de sinaasappel, de peul van een vanillestok ( gebruik, de zaadjes voor de vanilleroom ), de suiker en de kaneelstokjes aan toe.
4
Zet een deksel op de pot en laat de appel platstoven.
0,05 l melk, 42 g verse gist
5
Warm de melk voor het deeg licht op en laat de gist erin oplossen.
1 ei, 100 g suiker
6
Meng het ei met de suiker in de keukenmachine.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 130 g malse boter
7
Voeg er de melk met de gist aan toe, gevolgd door de bloem met het zout en het bakpoeder en als laatste de boter.
8
Laat het deeg mengen tot het van de randen van de kom loslaat.
9
Laat de appelmoes afkoelen.
10
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
11
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee.
12
Snij het overtollige deeg weg en maak met het overschot een nieuwe bol deeg.
13
Prik gaatjes in de bodem van deeg.
14
Rol de rest van het deeg ook dun uit.
15
Schep de afgekoelde appelmoes in de taartvorm en leg er de tweede lap deeg bovenop.
16
Duw de randen mooi aan en snij het overtollige deeg weg of ga met een deegrol over de randen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
17
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de hele bovenkant van de taart in.
18
Maak met een mes of een schaar enkele inkepingen in het deksel.
60 g suiker (decorsuiker)
19
Strooi de suiker over de taart en bak de taart 45 minuten in de oven.
1 vanillestokje (de zaadjes), 50 g bloemsuiker, 0,2 l Room
20
Voeg de zaadjes van de vanillepeul en de bloemsuiker toe aan de slagroom en klop de room half op.
21
Laat de taart voledig afkoelen.
22
Serveer de vanilleroom bij een stuk appeltaart.
23
Werk af met een snuifje kaneelpoeder op de vanilleroom.