Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen
Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen
Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen
Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen
Ingrediënten
4 personen
Scampi
16
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Pepers
Zout
Paneermeel
50 g
Eieren
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
Arachideolie
0,4 l
Currypoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Bicky-uitjes
4 el
Ketchup
4 el
Harissa
1 een toefje
Peper
Ajuin
1
Melk
0,1 l
Bloem
3 el
Olijfolie
Broodjes
4
Ijsbergsla
0,25
Augurken
2
Benodigdheden
Staafmixer, een friteuse, een elektrische staafmixer, keukenpapier, een broodrooster, 4 satestokjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De scampiburgers
16 scampi
1
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak ze fijn met een mes.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflook bij de scampi.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen, pepers, zout
3
Snipper de peterselie. Rasp de schil van de citroen. Doe de peterselie en de citroenzeste bij de scampi en meng goed. Kruid met peper en zout.
50 g paneermeel
4
Meng er ten slotte het paneermeel door.
5
Zet apart.
De diaboliquemayonaise
3 eieren
6
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
1 tl mosterd, dragonazijn
7
Doe mosterd, een scheutje dragonazijn en een scheutje water bij de eierdooiers.
0,4 l arachideolie
8
Begin te mixen met de staafmixer en giet er in een dunne straal de olie bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 4 el Bicky-uitjes, 4 el ketchup, 1 een toefje Harissa, peper
9
Kruid met een flinke snuif currypoeder, paprikapoeder en peper. Mix er de Bicky-uitjes, de ketchup en de harissa door.
De uiringen
1 ajuin
10
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,1 l melk, 3 el bloem
11
Doe de melk en de bloem elk in een kom. Leg de uiringen in de melk.
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
zout
13
Haal de uiringen door de bloem. Frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
Afwerken en serveren
olijfolie
14
Vorm burgers van het scampimengsel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
4 broodjes
15
Snijd de broodjes in twee of in drie. Rooster ze in de broodrooster.
0,25 ijsbergsla
16
Snipper de ijsbergsla en meng met een likje olijfolie.
2 augurken
17
Snijd de augurken in dunne plakken.
18
Verdeel wat saus op de onderkant van het broodje. Leg er de sla en een scampiburger op.
19
Leg het middelste deel van het broodje op de burger (als je het broodje in drie gesneden hebt). Beleg met saus, sla, augurkplakjes en uiringen. Leg er het bovenste deel van het broodje op en steek er eventueel een satéstokje door zodat de burger goed samen blijft.
De scampiburgers
16 scampi
1
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak ze fijn met een mes.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflook bij de scampi.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen, pepers, zout
3
Snipper de peterselie. Rasp de schil van de citroen. Doe de peterselie en de citroenzeste bij de scampi en meng goed. Kruid met peper en zout.
50 g paneermeel
4
Meng er ten slotte het paneermeel door.
5
Zet apart.
De diaboliquemayonaise
3 eieren
6
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
1 tl mosterd, dragonazijn
7
Doe mosterd, een scheutje dragonazijn en een scheutje water bij de eierdooiers.
0,4 l arachideolie
8
Begin te mixen met de staafmixer en giet er in een dunne straal de olie bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 4 el Bicky-uitjes, 4 el ketchup, 1 een toefje Harissa, peper
9
Kruid met een flinke snuif currypoeder, paprikapoeder en peper. Mix er de Bicky-uitjes, de ketchup en de harissa door.
De uiringen
1 ajuin
10
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,1 l melk, 3 el bloem
11
Doe de melk en de bloem elk in een kom. Leg de uiringen in de melk.
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
zout
13
Haal de uiringen door de bloem. Frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
Afwerken en serveren
olijfolie
14
Vorm burgers van het scampimengsel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
4 broodjes
15
Snijd de broodjes in twee of in drie. Rooster ze in de broodrooster.
0,25 ijsbergsla
16
Snipper de ijsbergsla en meng met een likje olijfolie.
2 augurken
17
Snijd de augurken in dunne plakken.
18
Verdeel wat saus op de onderkant van het broodje. Leg er de sla en een scampiburger op.
19
Leg het middelste deel van het broodje op de burger (als je het broodje in drie gesneden hebt). Beleg met saus, sla, augurkplakjes en uiringen. Leg er het bovenste deel van het broodje op en steek er eventueel een satéstokje door zodat de burger goed samen blijft.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Scampi
16
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Pepers
Zout
Paneermeel
50 g
Eieren
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
Arachideolie
0,4 l
Currypoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Bicky-uitjes
4 el
Ketchup
4 el
Harissa
1 een toefje
Peper
Ajuin
1
Melk
0,1 l
Bloem
3 el
Olijfolie
Broodjes
4
Ijsbergsla
0,25
Augurken
2
Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen
Heel wat mensen zijn dol op scampi diabolique. Speciaal voor hen bedacht Jeroen een bijzondere variant: een scampiburger met een zelfbedachte diaboliquemayonaise.Instructies
De scampiburgers
16 scampi
1
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak ze fijn met een mes.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflook bij de scampi.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen, pepers, zout
3
Snipper de peterselie. Rasp de schil van de citroen. Doe de peterselie en de citroenzeste bij de scampi en meng goed. Kruid met peper en zout.
50 g paneermeel
4
Meng er ten slotte het paneermeel door.
5
Zet apart.
De diaboliquemayonaise
3 eieren
6
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
1 tl mosterd, dragonazijn
7
Doe mosterd, een scheutje dragonazijn en een scheutje water bij de eierdooiers.
0,4 l arachideolie
8
Begin te mixen met de staafmixer en giet er in een dunne straal de olie bij.
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 4 el Bicky-uitjes, 4 el ketchup, 1 een toefje Harissa, peper
9
Kruid met een flinke snuif currypoeder, paprikapoeder en peper. Mix er de Bicky-uitjes, de ketchup en de harissa door.
De uiringen
1 ajuin
10
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,1 l melk, 3 el bloem
11
Doe de melk en de bloem elk in een kom. Leg de uiringen in de melk.
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
zout
13
Haal de uiringen door de bloem. Frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
Afwerken en serveren
olijfolie
14
Vorm burgers van het scampimengsel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
4 broodjes
15
Snijd de broodjes in twee of in drie. Rooster ze in de broodrooster.
0,25 ijsbergsla
16
Snipper de ijsbergsla en meng met een likje olijfolie.
2 augurken
17
Snijd de augurken in dunne plakken.
18
Verdeel wat saus op de onderkant van het broodje. Leg er de sla en een scampiburger op.
19
Leg het middelste deel van het broodje op de burger (als je het broodje in drie gesneden hebt). Beleg met saus, sla, augurkplakjes en uiringen. Leg er het bovenste deel van het broodje op en steek er eventueel een satéstokje door zodat de burger goed samen blijft.