Dorade met tomatenpestopuree en linguine van courgette
Dorade met tomatenpestopuree en linguine van courgette
Gebakken dorade, puree met pesto van zongedroogde tomaat, gebakken courgetteslierten en kerstomaatjes.
Dorade met tomatenpestopuree en linguine van courgette
Dorade met tomatenpestopuree en linguine van courgette
Gebakken dorade, puree met pesto van zongedroogde tomaat, gebakken courgetteslierten en kerstomaatjes.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Doradesmet vel
4
Loskokende aardappelen
800 g
Zongedroogde tomaten
1 potje
Tomatenpuree
1 tl
Look
1 teentje
Pijnboompitten
30 g
Parmezaan
50 g
Xeresazijn
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Eierdooier
1
Courgettes
3
Sjalotten
2
Oregano
1 snuifje
CitroenenHet sap
0,5
Kerstomaten
10
Fijne olijfolie en goede balsamico
1 scheutje
Benodigdheden
Mixer, mandoline, pureestamper
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
30 g pijnboompitten
2
Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen op keukenpapier.
1 potje Zongedroogde tomaten, 50 g parmezaan, 1 tl Tomatenpuree, 1 teentje Look, 1 scheutje xeresazijn
3
Doe de parmezaan met de pijnboompitten, de zongedroogde tomaten, de tomatenpuree, de look en wat xeresazijn in de blender en mix het geheel fijn.
1 snuifje cayennepeper
4
Breng de pesto op smaak met cayennepeper en zout.
3 courgettes
5
Snijd de courgettes op de mandoline in linten.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalot in reepjes en doe ze bij de courgette.
1 eierdooier
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er enkele eetlepels pesto, een dooier, de olie van de zongedroogde tomaten, peper en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
4 Dorades (met vel)
8
Kruid de vis met peper en zout en bak de filets op het vel in olijfolie.
1 snuifje oregano, 0,5 citroenen (Het sap)
9
Bak de linten van de courgette met de sjalot kort in hete olie. Breng ze op smaak met peper, zout en een snuif oregano. Pers er wat citroensap over.
10
Schep wat puree op een bord en schep er de courgettelinguine op.
10 kerstomaten, 1 scheutje fijne olijfolie en goede balsamico
11
Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met enkele gehalveerde kerstomaatjes, een scheutje fijne olijfolie en een scheutje goede balsamico.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
30 g pijnboompitten
2
Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen op keukenpapier.
1 potje Zongedroogde tomaten, 50 g parmezaan, 1 tl Tomatenpuree, 1 teentje Look, 1 scheutje xeresazijn
3
Doe de parmezaan met de pijnboompitten, de zongedroogde tomaten, de tomatenpuree, de look en wat xeresazijn in de blender en mix het geheel fijn.
1 snuifje cayennepeper
4
Breng de pesto op smaak met cayennepeper en zout.
3 courgettes
5
Snijd de courgettes op de mandoline in linten.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalot in reepjes en doe ze bij de courgette.
1 eierdooier
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er enkele eetlepels pesto, een dooier, de olie van de zongedroogde tomaten, peper en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
4 Dorades (met vel)
8
Kruid de vis met peper en zout en bak de filets op het vel in olijfolie.
1 snuifje oregano, 0,5 citroenen (Het sap)
9
Bak de linten van de courgette met de sjalot kort in hete olie. Breng ze op smaak met peper, zout en een snuif oregano. Pers er wat citroensap over.
10
Schep wat puree op een bord en schep er de courgettelinguine op.
10 kerstomaten, 1 scheutje fijne olijfolie en goede balsamico
11
Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met enkele gehalveerde kerstomaatjes, een scheutje fijne olijfolie en een scheutje goede balsamico.