Aardappelcurry met raita
Aardappelcurry met raita
Aardappelcurry met raita
Aardappelcurry met raita
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenroseval of andere vastkokende
800 g
Arachideolie
1 scheutje
Rode ui
1
Look
5 teentjes
Spitskool
0,25
Gember
1 duim
Garam masala
Koriander
1 flinke snuif
Koriander
Kurkuma
1 flinke snuif
Venkelzaad
1 snuifje
Gemalen kruidnagelof gewone kruidnagel
1 snuifje
Pompoenen
0,25
Currypasta
1 een flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Komkommers
0,5
Sjalotten
1
Sumak
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Krulpeterselie
Peper
Zout
Citroenen
0,25
Naanbrood
2
Krokante uitjes
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelcurry
1 scheutje arachideolie
1
Zet een casserole op het vuur met een scheut arachideolie.
1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Pel de rode ui en snijd ze grof. Pel en plet de teentjes look.
3
Stoof de ui en de look aan in de hete olie.
0,25 spitskool
4
Snijd de spitskool grof en stoof ze mee met de groenten in de casserole.
1 duim gember
5
Schil de gember en rasp hem bij de stovende groenten.
1 flinke snuif garam masala, 1 flinke snuif koriander, 1 flinke snuif kurkuma, 1 snuifje Venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kruidnagel
6
Breng de groenten op smaak met de garam masala, de koriander, de kurkuma, het venkelzaad en de kruidnagel. Meng alles onder elkaar en laat even meebakken.
0,25 pompoenen
7
Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Laat de stukken meestoven in de casserole.
1 een flinke eetlepel currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Breng de stoofpot verder op smaak met de rode currypasta en blus met de kokosmelk. Vul het blik met wat water en voeg ook het water eraan toe.
800 g aardappelen
9
Spoel de aardappelen en snijd ze in grote stukken boven de casserole.
10
Bevochtig de stoofpot met een extra scheutje water. Breng de curry aan de kook en laat het geheel een half uurtje pruttelen, tot de aardappelen gaar zijn.
De raita
0,5 komkommers, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Rasp de komkommer, de sjalot en het teentje look met een grove rasp, doe alles in een handdoek en wring er het meeste vocht uit. Doe de groenten in een mengkom.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn, 4 el Griekse yoghurt, krulpeterselie
12
Voeg er sumak, de komijn, de Griekse yoghurt en de fijngesneden peterselie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
De afwerking
2 naanbrood
14
Warm de naan op in de oven.
zout, garam masala
15
Kruid de curry bij met zout en garam masala.
handvol krokante uitjes, koriander
16
Schep de curry op een bord met de raita, wat krokante uitjes, enkele blaadjes verse koriander en de krokante naan.
De aardappelcurry
1 scheutje arachideolie
1
Zet een casserole op het vuur met een scheut arachideolie.
1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Pel de rode ui en snijd ze grof. Pel en plet de teentjes look.
3
Stoof de ui en de look aan in de hete olie.
0,25 spitskool
4
Snijd de spitskool grof en stoof ze mee met de groenten in de casserole.
1 duim gember
5
Schil de gember en rasp hem bij de stovende groenten.
1 flinke snuif garam masala, 1 flinke snuif koriander, 1 flinke snuif kurkuma, 1 snuifje Venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kruidnagel
6
Breng de groenten op smaak met de garam masala, de koriander, de kurkuma, het venkelzaad en de kruidnagel. Meng alles onder elkaar en laat even meebakken.
0,25 pompoenen
7
Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Laat de stukken meestoven in de casserole.
1 een flinke eetlepel currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Breng de stoofpot verder op smaak met de rode currypasta en blus met de kokosmelk. Vul het blik met wat water en voeg ook het water eraan toe.
800 g aardappelen
9
Spoel de aardappelen en snijd ze in grote stukken boven de casserole.
10
Bevochtig de stoofpot met een extra scheutje water. Breng de curry aan de kook en laat het geheel een half uurtje pruttelen, tot de aardappelen gaar zijn.
De raita
0,5 komkommers, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Rasp de komkommer, de sjalot en het teentje look met een grove rasp, doe alles in een handdoek en wring er het meeste vocht uit. Doe de groenten in een mengkom.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn, 4 el Griekse yoghurt, krulpeterselie
12
Voeg er sumak, de komijn, de Griekse yoghurt en de fijngesneden peterselie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
De afwerking
2 naanbrood
14
Warm de naan op in de oven.
zout, garam masala
15
Kruid de curry bij met zout en garam masala.
handvol krokante uitjes, koriander
16
Schep de curry op een bord met de raita, wat krokante uitjes, enkele blaadjes verse koriander en de krokante naan.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelenroseval of andere vastkokende
800 g
Arachideolie
1 scheutje
Rode ui
1
Look
5 teentjes
Spitskool
0,25
Gember
1 duim
Garam masala
Koriander
1 flinke snuif
Koriander
Kurkuma
1 flinke snuif
Venkelzaad
1 snuifje
Gemalen kruidnagelof gewone kruidnagel
1 snuifje
Pompoenen
0,25
Currypasta
1 een flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Komkommers
0,5
Sjalotten
1
Sumak
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Krulpeterselie
Peper
Zout
Citroenen
0,25
Naanbrood
2
Krokante uitjes
handvol
Aardappelcurry met raita
Stevige stoofpotjes zijn meer dan welkom nu de koude temperaturen komen aanzetten. Deze winterse aardappelcurry is alvast een goede aanzet. Jeroen serveert er een frisse raita bij met een knapperige naan. Raita is vergelijkbaar met een tzatziki, maar krijgt een Oosterse toets dankzij de kruiding. Ideaal om te serveren bij een curry.Instructies
De aardappelcurry
1 scheutje arachideolie
1
Zet een casserole op het vuur met een scheut arachideolie.
1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Pel de rode ui en snijd ze grof. Pel en plet de teentjes look.
3
Stoof de ui en de look aan in de hete olie.
0,25 spitskool
4
Snijd de spitskool grof en stoof ze mee met de groenten in de casserole.
1 duim gember
5
Schil de gember en rasp hem bij de stovende groenten.
1 flinke snuif garam masala, 1 flinke snuif koriander, 1 flinke snuif kurkuma, 1 snuifje Venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kruidnagel
6
Breng de groenten op smaak met de garam masala, de koriander, de kurkuma, het venkelzaad en de kruidnagel. Meng alles onder elkaar en laat even meebakken.
0,25 pompoenen
7
Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Laat de stukken meestoven in de casserole.
1 een flinke eetlepel currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Breng de stoofpot verder op smaak met de rode currypasta en blus met de kokosmelk. Vul het blik met wat water en voeg ook het water eraan toe.
800 g aardappelen
9
Spoel de aardappelen en snijd ze in grote stukken boven de casserole.
10
Bevochtig de stoofpot met een extra scheutje water. Breng de curry aan de kook en laat het geheel een half uurtje pruttelen, tot de aardappelen gaar zijn.
De raita
0,5 komkommers, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Rasp de komkommer, de sjalot en het teentje look met een grove rasp, doe alles in een handdoek en wring er het meeste vocht uit. Doe de groenten in een mengkom.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn, 4 el Griekse yoghurt, krulpeterselie
12
Voeg er sumak, de komijn, de Griekse yoghurt en de fijngesneden peterselie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
De afwerking
2 naanbrood
14
Warm de naan op in de oven.
zout, garam masala
15
Kruid de curry bij met zout en garam masala.
handvol krokante uitjes, koriander
16
Schep de curry op een bord met de raita, wat krokante uitjes, enkele blaadjes verse koriander en de krokante naan.