Dim sum met varkensvlees en scampi
Een Oosters aperitiefhapje dat we allemaal vooral kennen van bij de Chinees. Maar je kan ze makkelijk ook zelf maken, een voorwaarde is wel een stoommandje in huis te hebben.
Dim sum met varkensvlees en scampi
Een Oosters aperitiefhapje dat we allemaal vooral kennen van bij de Chinees. Maar je kan ze makkelijk ook zelf maken, een voorwaarde is wel een stoommandje in huis te hebben.
Ingrediënten
4 personen
Varkensgehakt
100 g
Scampi
100 g
Gember
30 g
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Lente-uien
2 stengels
Sojasaus
3 el
Sesamolie
1 tl
Oestersaus
1 el
Bruine suiker
1 tl
Sjalotten
1
Arachideolie
1 scheutje
Limoenblaadjes
2
Sushiazijn
1 el
Zoete chilisaus
3 el
Gyozavellen
8
Benodigdheden
Blender, stoommmandje, bakpapier, recept voor 4 personen 6 tot 8 dim sums, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g varkensgehakt, 100 g scampi
1
Doe het gehakt met de scampi’s in de pot van de blender en mix al kort.
30 g gember, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, 2 stengels lente-uien, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, 1 el oestersaus, 1 tl bruine suiker
2
Aan het vlees en de scampi’s gaan we nog smaak toevoegen: rasp de gember en de look bij het vlees en de garnalen. Ook de fijngesneden chilipeper en lente-ui mag erbij. Tot slot komen er ook de sojasaus, sesamolie, oestersaus en bruine suiker bij en mix het geheel, tot je een stevige massa hebt.
1 Sjalotten, 1 scheutje arachideolie, 2 limoenblaadjes, 2 el sojasaus, 1 el Sushiazijn, 3 el zoete chilisaus
3
Stoof een fijngesneden sjalot aan in een pannetje met olie samen met twee limoenblaadjes. Voeg er wat sojasaus, de sweet chilisaus en de sushiazijn aan toe. Breng de saus even aan de kook en verwijder het limoenblad. Laat de saus even afkoelen.
8 gyozavellen
4
Rol de velletjes deeg met een deegrol wat platter. Maak een kommetje met je hand en leg er een velletje deeg in. Schep met een lepel wat vulling in het velletje deeg en duw de vulling goed aan. Het deegvelletje moet niet gesloten zijn, maar gewoon aangedrukt langs de zijkant.
5
Leg een vel bakpapier in een stoommandje en wrijf het in met een beetje olie. Prik wat gaatjes in het bakpapier.
6
Schik de dim sum op het bakpapier zonder dat ze elkaar raken. Breng water aan de kook en stoom de dim sums 5 tot 8 minuten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Serveer de dim sum met de sojavinaigrette en wat fijngesneden lente ui.
1
Doe het gehakt met de scampi’s in de pot van de blender en mix al kort.
2
Aan het vlees en de scampi’s gaan we nog smaak toevoegen: rasp de gember en de look bij het vlees en de garnalen. Ook de fijngesneden chilipeper en lente-ui mag erbij. Tot slot komen er ook de sojasaus, sesamolie, oestersaus en bruine suiker bij en mix het geheel, tot je een stevige massa hebt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!100 g varkensgehakt, 100 g scampi
1
Doe het gehakt met de scampi’s in de pot van de blender en mix al kort.
30 g gember, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, 2 stengels lente-uien, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, 1 el oestersaus, 1 tl bruine suiker
2
Aan het vlees en de scampi’s gaan we nog smaak toevoegen: rasp de gember en de look bij het vlees en de garnalen. Ook de fijngesneden chilipeper en lente-ui mag erbij. Tot slot komen er ook de sojasaus, sesamolie, oestersaus en bruine suiker bij en mix het geheel, tot je een stevige massa hebt.
1 Sjalotten, 1 scheutje arachideolie, 2 limoenblaadjes, 2 el sojasaus, 1 el Sushiazijn, 3 el zoete chilisaus
3
Stoof een fijngesneden sjalot aan in een pannetje met olie samen met twee limoenblaadjes. Voeg er wat sojasaus, de sweet chilisaus en de sushiazijn aan toe. Breng de saus even aan de kook en verwijder het limoenblad. Laat de saus even afkoelen.
8 gyozavellen
4
Rol de velletjes deeg met een deegrol wat platter. Maak een kommetje met je hand en leg er een velletje deeg in. Schep met een lepel wat vulling in het velletje deeg en duw de vulling goed aan. Het deegvelletje moet niet gesloten zijn, maar gewoon aangedrukt langs de zijkant.
5
Leg een vel bakpapier in een stoommandje en wrijf het in met een beetje olie. Prik wat gaatjes in het bakpapier.
6
Schik de dim sum op het bakpapier zonder dat ze elkaar raken. Breng water aan de kook en stoom de dim sums 5 tot 8 minuten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Serveer de dim sum met de sojavinaigrette en wat fijngesneden lente ui.
1
Doe het gehakt met de scampi’s in de pot van de blender en mix al kort.
2
Aan het vlees en de scampi’s gaan we nog smaak toevoegen: rasp de gember en de look bij het vlees en de garnalen. Ook de fijngesneden chilipeper en lente-ui mag erbij. Tot slot komen er ook de sojasaus, sesamolie, oestersaus en bruine suiker bij en mix het geheel, tot je een stevige massa hebt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Varkensgehakt
100 g
Scampi
100 g
Gember
30 g
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Lente-uien
2 stengels
Sojasaus
3 el
Sesamolie
1 tl
Oestersaus
1 el
Bruine suiker
1 tl
Sjalotten
1
Arachideolie
1 scheutje
Limoenblaadjes
2
Sushiazijn
1 el
Zoete chilisaus
3 el
Gyozavellen
8
Dim sum met varkensvlees en scampi
Een Oosters aperitiefhapje dat we allemaal vooral kennen van bij de Chinees. Maar je kan ze makkelijk ook zelf maken, een voorwaarde is wel een stoommandje in huis te hebben.Instructies
100 g varkensgehakt, 100 g scampi
1
Doe het gehakt met de scampi’s in de pot van de blender en mix al kort.
30 g gember, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, 2 stengels lente-uien, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, 1 el oestersaus, 1 tl bruine suiker
2
Aan het vlees en de scampi’s gaan we nog smaak toevoegen: rasp de gember en de look bij het vlees en de garnalen. Ook de fijngesneden chilipeper en lente-ui mag erbij. Tot slot komen er ook de sojasaus, sesamolie, oestersaus en bruine suiker bij en mix het geheel, tot je een stevige massa hebt.
1 Sjalotten, 1 scheutje arachideolie, 2 limoenblaadjes, 2 el sojasaus, 1 el Sushiazijn, 3 el zoete chilisaus
3
Stoof een fijngesneden sjalot aan in een pannetje met olie samen met twee limoenblaadjes. Voeg er wat sojasaus, de sweet chilisaus en de sushiazijn aan toe. Breng de saus even aan de kook en verwijder het limoenblad. Laat de saus even afkoelen.
8 gyozavellen
4
Rol de velletjes deeg met een deegrol wat platter. Maak een kommetje met je hand en leg er een velletje deeg in. Schep met een lepel wat vulling in het velletje deeg en duw de vulling goed aan. Het deegvelletje moet niet gesloten zijn, maar gewoon aangedrukt langs de zijkant.
5
Leg een vel bakpapier in een stoommandje en wrijf het in met een beetje olie. Prik wat gaatjes in het bakpapier.
6
Schik de dim sum op het bakpapier zonder dat ze elkaar raken. Breng water aan de kook en stoom de dim sums 5 tot 8 minuten.
7
Serveer de dim sum met de sojavinaigrette en wat fijngesneden lente ui.