Dijonnaise
Dijonnaise
Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.
Dijonnaise
Dijonnaise
Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
3
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Mosterd
1 flinke eetlepel
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
Een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Dijonnaise
3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Dijonnaise
3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Eieren
3
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Mosterd
1 flinke eetlepel
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Dijonnaise
Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.Instructies
Dijonnaise
3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.