Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs
Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs
Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs
Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs
Ingrediënten
4 personen
Rozijnenbrood
1
Walnoten
100 g
Veenbessengedroogde
100 g
Melk
0,3 l
Bruine suiker
70 g
Eieren
3
Gember
40 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Boter
1 een klont
Peren
2
Witte suiker
120 g
Parelsuiker
70 g
Water
0,1 l
Vanille-ijs
Veenbessendiepvries
300 g
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, keukenmachine, maatbeker, staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 rozijnenbrood, 100 g Walnoten, 100 g veenbessen, 0,3 l melk, 70 g bruine suiker, 3 eieren
2
Breek het brood in grote stukken in de kom van de keukenmachine. Hak de walnoten grof en voeg ze samen met de veenbessen toe. Voeg de melk, de bruine suiker en de eieren toe.
40 g gember, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg een snuif kaneelpoeder en een snuif zout toe. Rasp er de zestes van de citroen bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in een ingevette en bebloemde ovenschaal.
1 een klont boter, 2 peren, 20 g witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Schil de peren, snijd ze in blokjes en bak het in de boter. Strooi de suiker over de peren en laat ze karameliseren.
70 g parelsuiker
5
Schep de gebakken blokjes peer over de broodpudding en strooi er wat parelsuiker over. Zet de broodpudding in de oven voor 45 minuten.
300 g veenbessen, 0,1 l Water, 100 g witte suiker
6
Doe de veenbessen met de suiker en een scheutje water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
7
Doe de veenbessen in een maatbeker en mix ze glad. Duw de coulis door een zeef en laat hem afkoelen.
vanille-ijs
8
Haal de broodpudding uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal hem uit de vorm en snijd hem in stukjes. Serveer lauw met een bolletje vanilleijs en een lepeltje veenbessencoulis.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 rozijnenbrood, 100 g Walnoten, 100 g veenbessen, 0,3 l melk, 70 g bruine suiker, 3 eieren
2
Breek het brood in grote stukken in de kom van de keukenmachine. Hak de walnoten grof en voeg ze samen met de veenbessen toe. Voeg de melk, de bruine suiker en de eieren toe.
40 g gember, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg een snuif kaneelpoeder en een snuif zout toe. Rasp er de zestes van de citroen bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in een ingevette en bebloemde ovenschaal.
1 een klont boter, 2 peren, 20 g witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Schil de peren, snijd ze in blokjes en bak het in de boter. Strooi de suiker over de peren en laat ze karameliseren.
70 g parelsuiker
5
Schep de gebakken blokjes peer over de broodpudding en strooi er wat parelsuiker over. Zet de broodpudding in de oven voor 45 minuten.
300 g veenbessen, 0,1 l Water, 100 g witte suiker
6
Doe de veenbessen met de suiker en een scheutje water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
7
Doe de veenbessen in een maatbeker en mix ze glad. Duw de coulis door een zeef en laat hem afkoelen.
vanille-ijs
8
Haal de broodpudding uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal hem uit de vorm en snijd hem in stukjes. Serveer lauw met een bolletje vanilleijs en een lepeltje veenbessencoulis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Rozijnenbrood
1
Walnoten
100 g
Veenbessengedroogde
100 g
Melk
0,3 l
Bruine suiker
70 g
Eieren
3
Gember
40 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Boter
1 een klont
Peren
2
Witte suiker
120 g
Parelsuiker
70 g
Water
0,1 l
Vanille-ijs
Veenbessendiepvries
300 g
Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs
We houden de kerstsfeer erin met deze royale broodpudding op basis van rozijnenbrood met gember, kaneel en gebakken peer. Jeroen maakt het kerstfeestje compleet door dit gebak af te werken met een coulis van veenbessen en een simpel bolletje vanille-ijs.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 rozijnenbrood, 100 g Walnoten, 100 g veenbessen, 0,3 l melk, 70 g bruine suiker, 3 eieren
2
Breek het brood in grote stukken in de kom van de keukenmachine. Hak de walnoten grof en voeg ze samen met de veenbessen toe. Voeg de melk, de bruine suiker en de eieren toe.
40 g gember, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg een snuif kaneelpoeder en een snuif zout toe. Rasp er de zestes van de citroen bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in een ingevette en bebloemde ovenschaal.
1 een klont boter, 2 peren, 20 g witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Schil de peren, snijd ze in blokjes en bak het in de boter. Strooi de suiker over de peren en laat ze karameliseren.
70 g parelsuiker
5
Schep de gebakken blokjes peer over de broodpudding en strooi er wat parelsuiker over. Zet de broodpudding in de oven voor 45 minuten.
300 g veenbessen, 0,1 l Water, 100 g witte suiker
6
Doe de veenbessen met de suiker en een scheutje water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
7
Doe de veenbessen in een maatbeker en mix ze glad. Duw de coulis door een zeef en laat hem afkoelen.
vanille-ijs
8
Haal de broodpudding uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal hem uit de vorm en snijd hem in stukjes. Serveer lauw met een bolletje vanilleijs en een lepeltje veenbessencoulis.