Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan
Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan
Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan
Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan
Ingrediënten
4 personen
Erwten
400 g
Groentebouillon
0,6 l
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Bulgur
200 g
Saffraan
2 dopje
Boter
Parmezaanse kaas
100 g
Zout
Ajuin
1
Peper
Schelvis
600 g
Witte wijn
1 scheutje
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bulgurrisotto
400 g erwten
1
Dop de erwtjes.
0,6 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olie.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de sjalot.
tijm, laurier
6
Leg de tijm en de laurier in de pan.
200 g bulgur
7
Doe er de bulgur bij en laat kort mee bakken.
2 dopje saffraan
8
Bevochtig met de groentebouillon. Doe er het saffraanpoeder bij en laat garen op een zacht vuur.
boter
9
Haal de risotto van het vuur en vis er de tijm en de laurier uit. Roer er een klontje boter door.
100 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en roer door de risotto.
zout
11
Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de erwtjes 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
1 ajuin
12
Pel in ui-snipper.
13
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui.
peper, zout
14
Doe de erwtjes bij de ui en kruid met peper en zout.
De vis
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, 600 g schelvis
16
Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.
boter, 1 scheutje witte wijn
17
Wrijf een ovenschaal in met boter. Leg er de schelvis in en giet er een scheutje wijn (of water) over.
18
Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
19
Roer de jus van de vis door de risotto.
20
Serveer de bulgurrisotto met erwtjes en schelvis.
De bulgurrisotto
400 g erwten
1
Dop de erwtjes.
0,6 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olie.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de sjalot.
tijm, laurier
6
Leg de tijm en de laurier in de pan.
200 g bulgur
7
Doe er de bulgur bij en laat kort mee bakken.
2 dopje saffraan
8
Bevochtig met de groentebouillon. Doe er het saffraanpoeder bij en laat garen op een zacht vuur.
boter
9
Haal de risotto van het vuur en vis er de tijm en de laurier uit. Roer er een klontje boter door.
100 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en roer door de risotto.
zout
11
Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de erwtjes 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
1 ajuin
12
Pel in ui-snipper.
13
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui.
peper, zout
14
Doe de erwtjes bij de ui en kruid met peper en zout.
De vis
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, 600 g schelvis
16
Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.
boter, 1 scheutje witte wijn
17
Wrijf een ovenschaal in met boter. Leg er de schelvis in en giet er een scheutje wijn (of water) over.
18
Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
19
Roer de jus van de vis door de risotto.
20
Serveer de bulgurrisotto met erwtjes en schelvis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Erwten
400 g
Groentebouillon
0,6 l
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Bulgur
200 g
Saffraan
2 dopje
Boter
Parmezaanse kaas
100 g
Zout
Ajuin
1
Peper
Schelvis
600 g
Witte wijn
1 scheutje
Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan
In plaats van rijst gebruiken we bulgur of gebroken tarwe voor de risotto. Heerlijk met versgedopte erwtjes en een mooi stuk schelvis uit de oven. Het is een heel puur gerecht waarin je alle frisse smaken proeft.Instructies
De bulgurrisotto
400 g erwten
1
Dop de erwtjes.
0,6 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olie.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de sjalot.
tijm, laurier
6
Leg de tijm en de laurier in de pan.
200 g bulgur
7
Doe er de bulgur bij en laat kort mee bakken.
2 dopje saffraan
8
Bevochtig met de groentebouillon. Doe er het saffraanpoeder bij en laat garen op een zacht vuur.
boter
9
Haal de risotto van het vuur en vis er de tijm en de laurier uit. Roer er een klontje boter door.
100 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en roer door de risotto.
zout
11
Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de erwtjes 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
1 ajuin
12
Pel in ui-snipper.
13
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui.
peper, zout
14
Doe de erwtjes bij de ui en kruid met peper en zout.
De vis
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, 600 g schelvis
16
Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.
boter, 1 scheutje witte wijn
17
Wrijf een ovenschaal in met boter. Leg er de schelvis in en giet er een scheutje wijn (of water) over.
18
Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
19
Roer de jus van de vis door de risotto.
20
Serveer de bulgurrisotto met erwtjes en schelvis.