Dandan noedels
Dandan noedels
Udon noedels met een saus op basis van sesampasta, chilipasta en szechuanpeper met gebakken varkensgehakt en gewokte groenten.
Dandan noedels
Dandan noedels
Udon noedels met een saus op basis van sesampasta, chilipasta en szechuanpeper met gebakken varkensgehakt en gewokte groenten.
Ingrediënten
4 personen
SesampastaChinese
2 el
Kippenbouillon
0,2 l
Crispy chili-olieof pikante olie
1 tl
Chilipasta op olie
1 tl
Sojasaus
2 el
Suiker
2 el
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Szechuanpeperfijngemalen
1 tl
Witte noedelsbv. udon
250 g
Varkensgehakt
300 g
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Hoisinsaus
2 el
Sojasaus
1 el
Chinese kookwijnshaoxing
3 el
Gefermenteerde mosterdblaadjessui mi ya cai
2 el
Lente-ui
1
Chinese kolenamsoi
2 bosjes
Pindanoten
4 el
Benodigdheden
Wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1
Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.
300 g varkensgehakt
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.
1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3
Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.
2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4
Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.
250 g witte noedels (bv. udon)
5
Kook de noedels in gezouten water.
1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.
4 el pindanoten
7
Hak de pindanoten grof.
8
Schep wat van de sesamsaus in een kom.
9
Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.
10
Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.
1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11
Werk af met extra sesamsaus, gehakte pinda’s en naar smaak wat extra crispy chiliolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1
Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.
300 g varkensgehakt
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.
1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3
Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.
2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4
Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.
250 g witte noedels (bv. udon)
5
Kook de noedels in gezouten water.
1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.
4 el pindanoten
7
Hak de pindanoten grof.
8
Schep wat van de sesamsaus in een kom.
9
Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.
10
Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.
1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11
Werk af met extra sesamsaus, gehakte pinda’s en naar smaak wat extra crispy chiliolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
SesampastaChinese
2 el
Kippenbouillon
0,2 l
Crispy chili-olieof pikante olie
1 tl
Chilipasta op olie
1 tl
Sojasaus
2 el
Suiker
2 el
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Szechuanpeperfijngemalen
1 tl
Witte noedelsbv. udon
250 g
Varkensgehakt
300 g
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Hoisinsaus
2 el
Sojasaus
1 el
Chinese kookwijnshaoxing
3 el
Gefermenteerde mosterdblaadjessui mi ya cai
2 el
Lente-ui
1
Chinese kolenamsoi
2 bosjes
Pindanoten
4 el
Dandan noedels
Udon noedels met een saus op basis van sesampasta, chilipasta en szechuanpeper met gebakken varkensgehakt en gewokte groenten.Instructies
2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1
Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.
300 g varkensgehakt
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.
1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3
Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.
2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4
Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.
250 g witte noedels (bv. udon)
5
Kook de noedels in gezouten water.
1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.
4 el pindanoten
7
Hak de pindanoten grof.
8
Schep wat van de sesamsaus in een kom.
9
Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.
10
Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.
1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11
Werk af met extra sesamsaus, gehakte pinda’s en naar smaak wat extra crispy chiliolie.