Instructies
4 personen
2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1
Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.
300 g varkensgehakt
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.
1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3
Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.
2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4
Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.
250 g witte noedels (bv. udon)
5
Kook de noedels in gezouten water.
1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.
4 el pindanoten
7
Hak de pindanoten grof.
8
Schep wat van de sesamsaus in een kom.
9
Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.
10
Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.
1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11