Instructies

4 personen
2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1

Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
300 g varkensgehakt
2

Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.

1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3

Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.

2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4

Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.

250 g witte noedels (bv. udon)
5

Kook de noedels in gezouten water.

1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6

Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.

4 el pindanoten
7

Hak de pindanoten grof.

8

Schep wat van de sesamsaus in een kom.

9

Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.

10

Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.

1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11

Werk af met extra sesamsaus, gehakte pinda’s en naar smaak wat extra crispy chiliolie.