Instructies

4 personen
2 el Sesampasta (Chinese), 1 tl chilipasta op olie, 1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el suiker, 2 el sojasaus, 1 tl Szechuanpeper (fijngemalen), 0,2 l Kippenbouillon
1

Breng voor de saus de sesampasta, de chilipasta, de five spice kruiden, de suiker, de sojasaus en de fijngemalen szechuanpeper met de kippenbouillon aan de kook.

300 g varkensgehakt
2

Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en bak het gehakt.

1 tl vijfkruidenmengeling, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 3 el Chinese kookwijn (shaoxing)
3

Voeg er de five spice kruiden, de hoisinsaus, de sojasaus en de kookwijn aan toe en laat het geheel inkoken en bakken.

2 el gefermenteerde mosterdblaadjes (sui mi ya cai)
4

Voeg er de gefermenteerde mosterdblaadjes aan toe.

250 g witte noedels (bv. udon)
5

Kook de noedels in gezouten water.

1 lente-ui, 2 bosjes Chinese kolen (amsoi)
6

Laat een scheut arachideolie heet worden in een wok. Snijd de lente-ui en de kool in grote stukken en bak ze in de olie. Voeg er een scheut water aan toe en laat ze even garen.

4 el pindanoten
7

Hak de pindanoten grof.

8

Schep wat van de sesamsaus in een kom.

9

Giet de noedels af en bak ze nog even met de groenten.

10

Schep de noedels en de groenten op de sesamsaus en schep er het gebakken gehakt over.

1 tl crispy chili-olie (of pikante olie)
11

Werk af met extra sesamsaus, gehakte pinda’s en naar smaak wat extra crispy chiliolie.