Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan

Om de week op een gezonde manier te starten, staat er vandaag een veggie curry met naan op het menu. Een grote pot tjokvol verse groenten waaronder courgette, zoete aardappel en bloemkool! Dit is de ideale gelegenheid om je koelkast leeg te maken.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ajuin
  • een scheut arachideolie
  • 2 teentje look
  • 30 g gember
  • 2 stengel selder
  • 1 courgette
  • 2 wortel
  • 1 zoete aardappel
  • 4 limoenblaadje
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een snuif komijn
  • flinke snuif tandoori-kruiden
  • een snuif kurkuma
  • 1 blik kokosmelk
  • flinke snuif keukenzout
  • 4 dl water
  • 1 sjalot
  • 2 teentje look
  • 100 g spinazieblaadjes
  • enkele takjes koriander
  • 4 naanbrood

Benodigdheden

  • wokpan
  • zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Currysaus

Kuis de bloemkool. Was de bladeren en de stam. Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en hou ze even apart.

Pel de ui, snijd ze redelijk grof en stoof ze aan in een pot met olie.

Pel de teentjes look en schil de gember, snijd ze fijn en stoof ze mee aan.

Snijd de stam en de bladeren van de bloemkool in stukken en stoof ze mee aan.

Spoel de selder, snijd de helft ervan grof en voeg hem toe.

Spoel de courgette. Snijd de randen van de courgette in blokjes, langs de zaadlijst heen. Stoof ze mee aan.

Spoel de wortels, snijd één ervan grof en voeg hem toe. Hou de andere wortels apart voor de garnituur.

Schil de zoete aardappel, snijd de helft ervan in grote stukken en stoof deze mee aan.

Voeg de limoenblaadjes en de citroengrasstengel toe. Schep vervolgens de currypasta en de tomatenpuree bij de groenten en laat even bakken.

Breng de groenten op smaak met komijn, tandoorikruiden en kurkuma.

Voeg de kokosmelk, een blik water en een flinke snuif zout toe. Breng de curry aan de kook.

Schep de groenten in de pot van de blender en mix ze fijn tot een saus.

Giet de currysaus door een zeefje bij de groenten en kruid eventueel bij met een snuif zout.

Afwerking

Laat in een andere pot een scheut olie heet worden.

Snijd de rest van de groenten (de randen van de courgette, de rest van de zoete aardappel en selder, de andere wortel, de sjalot en de look) in blokjes en stoof ze aan in een pan met olie.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even bakken.

Spoel intussen de spinazieblaadjes onder koud water, laat ze uitlekken en meng ze als laatste onder de curry. Werk naar smaak af met een takje koriander.

Warm de naan in de oven en serveer ze met de curry.

Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan