Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette
Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette
Ingrediënten
4 personen
Water
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Bloemsuiker
2 el
Rapen
2
Rode bieten
2
Komkommer
1
Wortels
2
Glasnoedels
200 g
Miso pasta
1 el
Rijstazijn
2 el
Ahornsiroop
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
1 el
Krokante uitjes
handvol
Koriander
Benodigdheden
Een garde, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 el bloemsuiker
1
Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.
2 rapen, 2 Rode bieten
2
Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
3
Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.
1 komkommer, 2 Wortels
4
Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.
200 g glasnoedels
5
Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De misovinaigrette
1 el miso pasta, 2 el rijstazijn, 2 el ahornsiroop
6
Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.
1 scheutje sesamolie, 1 el olie met neutrale smaak
7
Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.
Afwerken en serveren
8
Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.
9
Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.
handvol krokante uitjes, koriander
10
Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 el bloemsuiker
1
Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.
2 rapen, 2 Rode bieten
2
Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
3
Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.
1 komkommer, 2 Wortels
4
Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.
200 g glasnoedels
5
Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De misovinaigrette
1 el miso pasta, 2 el rijstazijn, 2 el ahornsiroop
6
Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.
1 scheutje sesamolie, 1 el olie met neutrale smaak
7
Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.
Afwerken en serveren
8
Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.
9
Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.
handvol krokante uitjes, koriander
10
Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Water
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Bloemsuiker
2 el
Rapen
2
Rode bieten
2
Komkommer
1
Wortels
2
Glasnoedels
200 g
Miso pasta
1 el
Rijstazijn
2 el
Ahornsiroop
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
1 el
Krokante uitjes
handvol
Koriander
Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette
In dit gerecht gaat Jeroen aan de slag met zijn favoriete wintergroenten: rode bieten en rapen. Hij brengt ze op smaak in een marinade en serveert ze met glasnoedels en een zoetzure misovinaigrette. Een winterlunch om u tegen te zeggen.Instructies
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 el bloemsuiker
1
Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.
2 rapen, 2 Rode bieten
2
Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
3
Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.
1 komkommer, 2 Wortels
4
Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.
200 g glasnoedels
5
Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).
De misovinaigrette
1 el miso pasta, 2 el rijstazijn, 2 el ahornsiroop
6
Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.
1 scheutje sesamolie, 1 el olie met neutrale smaak
7
Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.
Afwerken en serveren
8
Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.
9
Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.
handvol krokante uitjes, koriander
10
Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.